Септември София ще се изправи срещу Aкадемия Футболит (Албания) в първия кръг на Младежката Лига на УЕФА, каквото е новото име на младежката Шампионска лига. Играчите на Иван Гешев ще бъдат домакини в първия двубой на 29-и септември. Реваншът е три седмици по-късно- на 20-и октомври. Имат право да участват футболисти, които са родени през 2003-а година или по-малки.

Академия Футболит за първи път участва в младежкия клубен турнир на УЕФА, докато за Септември това ще бъде втори опит да преминат първия кръг. Всъщност никога досега български отбор не е елиминирал когото и да било в младежката Лига на УЕФА.
Албания пък за първи път има свой представител, след като коефицентът на тази страна се повиши и те заеха последното 32-о място, даващо право на влизане в турнира.

Собственик и президент на частната школа е бившия албански национал и познат в България нападател на Литекс (Ловеч) Албан Буши. Школата е създадена през 2015-а годишна и е базирана на националния спортен център в Камъз (Тирана). Отборът се състезава в новосформираната Лига до 21 години на Албания.

При жребия за първия кръг 32-ата отбора бяха разделени на две групи по 16 по географски принцип, като нямаше поставени и непоставени.

Младежката Лига на УЕФА се провежда в два потока. Единият е на националните шампиони, където участва Септември (София). Другият е на младежките отбори до 19 години (плюс трима с една година по-големи) на отборите в груповата фаза на Шампионската лига.

От двата потока до Нова година трябва да останат по осем отбора, които се събират в елиминационен етап през февруари. Следва елиминиране в един мач до полуфиналите, които се играят на базата на УЕФА в Нион.

При преодоляване на първи кръг, "септемврийци" ще се изправят срещу победителя от двойката Рейнджърс Шотландия и Хамарби Швеция.