Арда и Септември излизат един срещу друг в любопитен сблъсък от 4-ия кръг в efbet Лига. Срещата на "Арена Кърджали" е с начален час 20:30 и можете да я гледате пряко по DIEMA SPORT, а в Gong.bg да проследите всичко най-интересно от нея.
 
По програма двубоят трябваше да се играе от 18:30 часа, но заради отложения мач на Левски с Черно море бе изместена с два часа по-късно.
 
Отборът на Арда се намира в отлична форма, след като записа победи в последните два кръга и то без допуснат гол. Евентуална победа над Септември ще позволи на кърджалийци да се залепят за лидерите Лудогорец и ЦСКА.
 
През седмицата тимът се подсили с бившия защитник на Берое - Омар Сако, който бе взет под наем от австрийския ЛАСК Линц. Добрата новина за треньора Александър Тунчев е, че ще може да разчита на възстановените Алекс Петков и Светослав Ковачев. 
 
За Септември гостуването в Кърджали е  първо излизане извън София. Столичани спечелиха 4 точки от началото на сезона, след като в трите си мача на "Васил Левски" победиха Хебър (3:1), завършиха наравно с Ботев Враца (1:1) и загубиха от Лудогорец (0:3). Любопитен факт е, че три от 4-те си гола до момента отборът вкара в последните 15 минути на срещите. Треньорът Славко Матич ще може за разчита на основния си защитник Иван Арсов, чието наказание изтече.