Треньорът на Септември - Красимир Балъков, не скри разочарованието си от поведението на своя отбор преди почивката срещу Хебър. Той призна, че няма обяснение за страха, с който неговите играчи влизат в мачовете.
 
"Необясними причини за мен. Не съм очаквал толкова страхливо да играем цялото първо полувреме, без агресия няма как да стане. Това е една от основните причини да загубим - играхме само едно полувреме. Имахме голови ситуации, но когато не вкарваш, а противникът ти бележи - губиш. Отдавам го на младостта. Не искам да се оправдавам, но е така. Казвам им, че футбол със страх не се играе. Така беше и на мача с Пирин, едно полувреме не стига. Не знам какво трябва да стане, че младите да разберат, че от първата минута трябва да се играе. 
 
Имаме още мачове, трябва да сме позитивни. Казах на футболистите, че главата трябва да е горе и се надявам, че следващият мач ще го изиграем без страх. Няма нищо страшно - излизаш, играеш футбол, никой нищо няма да ти направи дори и да загубиш. Следващият мач със Спартак е финал за нас. Ще се опитаме да възстановим отбора по най-добрия начин, искаме да се върнем отново в битката. Ако загубим, вече може би почти няма да имаме шанс за оставане", каза Балъков.