Треньорът на Септември София - Красимир Балъков, очаквано бе разочарован от загубата от Спартак Варна, която прати и двата отбора във Втора лига. Той подкрепи думите на Димитър Димитров-Херо, че са играли феърлей и съжалява, че у нас не е като в Германия.
 
"Бяхме длъжни да дадем максималното и да спечелим. Това не се случи, макар че това беше най-добрият мач на Септември, откакто аз съм начело на отбора. В спорта е така - един печели, друг губи.
 
Не мога да кажа нищо за бъдещето си, имаме разговори с ръководството, но дори и да не продължа, Септември от много години залага на млади български футболисти и без значение от моето решение, аз винаги ще остана близо до клуба. Виждам голям потенциал в школата на клуба и затова бих останал да работя тук.
 
Съгласен съм думите на Херо, ние също играхме феърплей, но в българския футбол има понякога много дълбок български феърплей. Той е по-различен от европейския. Не искам да влизам в подробности. Не ми е работа. Съветвам всички, които обичат българския футбол, един ден да станем свидетели на това, което стана в Германия. Абсолютен феърплей. Майнц, без да играе за нищо, спря Дортмунд и Байерн стана шампион. Нямам никакви доказателства и не мога да твърдя, но нашият феърплей е българският.
 
Българският футбол ще го бъде, когато държавата се вдигне. След малко ще започне финалът на Лига Европа в Унгария. Ако сте гледали в репортажа, има поне пет държави, които инвестират на 1.2% от бюджета на държавата във футбол. Не в спорт, само във футбол. Ние инвестираме 0,06. Ние сме държавата, която най-малко се интересува от спорт и това трябва да се промени“, каза още треньорът на Септември", заяви Балъков.