Отборът на Ботев Пловдив постигна първата си победа в тазгодишния шампионат. „Канарчетата“ надвиха с 3:1 новака Септември на своята база в Коматево и се отскубнаха от дъното на таблицата, където бяха преди кръга с равен брой точки със Спартак Врана.

Елвис Ману откри в 26-ата минута след страхотен рейд, а Антоан Бароан удвои четвърт час преди края. Капитанът Виктор Генев оформи класиката с гол с глава, разглеждан дълго от ВАР. Почетното попадение за Септември бе дело на голмайстора на столичани Симеон Александров.

Лошите новини за наставника Желко Копич са свързани с Мохамед Брахими, който десетина минути след началото на втората част бе изнесен на носилка.

Антон Узунов
100 снимки

Ботев Пловдив Септември София

източник: Sofascore.com


В седмата минута на срещата Ботев прати топката в мрежата на Шейтанов. "Жълто-черните" развиха скоростна атака отдясно, а едно от новите попълнения Елвис Ману пусна успореден на голлинията пас, от който се възпозва Брахими, пращайки топката във вратата на Септември. Повторенията обаче показаха, че Ману е бил в засада и попадението не бе зачетено.

Малко преди да измине половин час игра Ману направи своеобразен реванш за ситуацията по-рано в мача. Опитният футболист получи топката малко пред центъра, напредна в половината на Септември, елиминирайки двама играчи и завърши рейда си с точен удар във вратата на Шейтанов.

Брахими имаше шанс да удвои към края на полувремето, но стреля високо над вратата от изгодна позиция. В началото на второто полувреме влезлият като резерва Чандъров опита удар по земя - Ханкич обаче отрази, макар и трудно.

Десетина минути след началото на втората част Иван Арсов получи жълт картон за тежко влизане в краката на Мохамед Брахими. Бранителят игра с топката, но застраши и здравето на фланговия футболист, който бе изнесен на носилка.

Антоан Бароан имаше шанс да измисли нео по-интересно в опразнената половина на столичани, но лошо повеждане го лиши от шанс да се озове в ситуация един на един с Шейтанов.

Четвърт час преди края на редовното време Бароан получи на дъгата от Херман и се измъкна от опеката на двама играчи на столичани, за да прати топката във вратата на Шейтанов.

Капитанът Виктор Генев прати топката за трети път в мрежата на Септември. Бранителят се разписа с глава от близко разстояние, като първоначално попадението не бе признато, но след дълга проверка с ВАР се оказа, че всичко е редовно - 3:0.

Три минути след зачитането на гола на Генев, Симеон Александров получи на около 30 метра от вратата на Ханкич, напредна, и с хубав удар в далечния ъгъл матира стража на пловдивчани.

В самия край на срещата Ману можеше да отбележи втория си гол в двубоя, но топката бе избита от краката му в сетния миг.


FT / Ботев Пловдив - Септември София 3:1

1:0 Елвис Ману 26`

2:0 Антоан Бароан 74`

3:0 Виктор Генев 81`

3:1 Симеон Александров 84`

Ботев Пловдив: 13 Хидайет Ханкич, 2 Роеи Херман, 4 Виктор Генев , 6 Дилан Мартенс, 7 Мохамед Брахими, 10 Емануел Току, 11 Антоан Бароан, 15 Джеймс Етоо, 18 Самюел Супрайен, 22 Реда Рабеѝ, 28 Елвис Ману

Наставник: Желко Копич

Септември София: 12 Димитър Шейтанов, 18 Красиан Колев, 7 Айкут Рамадан, 8 Александър Тодоров, 5 Асен Георгиев, 9 Димитър Костадинов, 4 Иван Арсов, 11 Мартин Ачков, 22 Мартин Стойчев, 14 Мартин Стоянов, 17 Симеон Александров

Наставник: Славко Матич