Спортният директор на Септември София – Кристиян Добрев, говори ексклузивно пред Gong.bg, отговаряйки на по-ранното интервю на директора в ЦСКА 1948 Добрин Гьонов. Добрев яростно апелира за феърплей във Втора лига, като според него до това най-много се доближава пълното изиграване от програмата във второто ниво на футбола у нас. Той също така отговори на Добрин Гьонов, казвайки, че няма нищо против да се яви на полиграф - нещо, което директорът в ЦСКА 1948 призова по-рано през деня.

Шеф в ЦСКА 1948: Готов съм да ида на полиграф, искаме да сме фактор в efbet Лига

Добрев също така акцентира, че иска да се изиграе мач с „червените”. Той мисли, че ЦСКА 1948 изпитва страх от Септември, но се учудва от факта, след като първият двубой между двата тима завърши при резултат 5:0 за ЦСКА 1948. Добрев също така акцентира, че бюджетът на „септемврийци” е 4-5 пъти по-малък от този на големия им конкурент във Втора лига, напомняйки, че отборът му залага главно на български футболисти, които са младежки национали.

„Започвам отзад напред. Ако Добрин Гьонов организира полиграф, ще се явя навсякъде. Защото, за да се хвърлят такива обвинения, е нелепо и не ми се приказва. Събрали сме се, за да видим какво ще стане с първенството във Втора лига. Това е неморално и ненормално. Искаме да бъде запазен феърплея в първенството", започна Добрев пред Gong.bg.

„За мен е липса на феърплей шампионатът да бъде прекратен и сегашното класиране да бъде взето за крайно. Ако за някой това е честно, значи има доста сериозни разминавания в разбиранията. Няма нищо честно в това първенството да бъде спряно по средата на сезона. Септември е с мач по-малко и изостава с три точки. Нямаме равни мачове, защото трябваше да играем първи кръг с Верея. Така е с всички отбори, а не само срещу ЦСКА. Те спечелиха един мач с Поморие, а ние почивахме и оттам идва разликата. Апелираме всички да бъдем равнопоставени, за да няма ощетени накрая. Ако те искат това класиране да е крайно, то това не е равнопоставеност. Имаме пряк мач с тях в Драгалевци, а там дори победа с един гол, ще ни изведе на първото място. Не, както говорят, че първият мач и загубата с 0:5 има значение. Нека да го изиграем, да ни бият, да завършим наравно и да гледаме напред. Ще ги поздравим пак. Тях някакъв страх, параноя ли ги гони...? Чак толкова да сме страшни, не знаех”, учуди се още Добрев.

„Ние искаме да изиграем всички срещи. Ако не могат да се изиграят всички поради обстановката в страната, ние сме "за" да се изиграят срещите със заинтересованите отбори, които да изказват мнение и да се изказва мнение. Кои са тези? Ние, 1948, Монтана, Локомотив София. Първият срещу втория, третият срещу четвъртия – това е. Търсим феърплей, не сме толкова страшен отбор, а ние имаме цел да даваме на млади българи шанс за изява. При тях това липсва, ако изключим Даниел Наумов. При нас има младежки национали. Искам да вметна по бой, груби изчисления нашият бюджет е пет-шест пъти по-малък от тях. Ние искаме да сме конкурентни, въпреки техният бюджет. Искам да се борим по най-честият и справедлив начин. Не да чета в декларацията им те да се асоциират с Ливърпул. Това е смешно, даже е жалко. Ливърпул води с 29 точки на Лестър сега. Те са толкова Ливърпул, колкото площадът в Лом е Пикадили Съркъс в Лондон”, подчерта Добрев.

„Говорихме по телефона и разяснявахме какъв да бъде завършекът. Ако не могат да се изиграят мачовете, първите три влизат в първото ниво и така всички са доволни. Тук е тънкият момент, а не да ме цитират с неща, които не съм казал все едно това е предложение. Тук трябва да се намеси БФС. Защо БФС не пусне анкета в efbet Лига как да се доиграят мачовете. Там се взе решение, а при нас не. Те се закачиха като риба с бастун и давайте да обявяваме класирането за крайно", обобщи за разговора им директорът в Септември.

„Не знам дали нещо не се премълчава. Нямаше ангажимент към медии, футболна общественост да се види какво става с Втора лига. За efbet Лига взеха, Трета лига също, а Втора сякаш не съществуваше. Заинтересованите отбори искат да се доиграе първенството, ако не може, да измислят директни двубои и по-добрият отбор, то нека да се качи горе. Ако ни бият, няма грижа от наша страна. Това бягство от директните двубои го асоциирам със страх. Бийте ни пак 5:0 и всичко приключва”, продължи Кристиян Добрев.

„Най-удачният вариант е efbet Лига да стане 16 клуба. Защо БФС не пусне анкета и да попита? Смея да твърдя, че 2/3 от отборите са „за” тази идея. Виждаме какви отбори се спасяват, ние миналата година с 36 точки изпаднахме. Казват, че не може да се променя формата, а как миналата година се събраха и го смениха? Промениха го, така сега се събират в БФС, решават и точка. Някой, ако някъде каже, че няма да бъде справедливо вместо 14 от 16 отбора ще станат, и парите ще намалеят – давам контрапредложение. БФС каза, че има 9 млн. Футболният съюз поема съдийските такси и всичко е окей. Господин Лечков каза, че са в добро финансово състояние. Не е толкова сложно, има хиляди варианти”, констатира Кристиан Добрев.

„Да, призовавам за рестарт на футбола у нас. Ако няма такъв, нека доиграем първенството, за да има логика. Едни се асоциират с Ливърпул, други с Лом и Лондон, което е смешно”.

„Във Втора лига не знам защо толкова отбора не успяха да оцелеят. Заради тази ситуация може и още отбори да закъсат. Тези, които са общински, навярно всяка община ще си прегледа приоритетите и не знам как ще продължат. Само от Югозападната Трета лига има пет отбора, които искат да попълнят Втора лига. За да се попълни групата, всеки един отбор ще получи покана. Ако отговаря на критериите, нека е във Втора лига”, каза още директорът в Септември.

За тренировките на отбора му: „Ние изчакваме как БФС ще реши да се процедира напред. Когато излезе решението какви мачове ще изиграем, сме готови веднага да започнем занимания”,