За съботния мач на ЦСКА срещу Септември София десният фланг ще бъде изцяло обсипан с български играчи, за разлика от последното гостуване на Черно море (0:0), където отборът стартира с 11 чужденци. Този път защитник ще е Иван Турицов, а в ролята на външен халф ще се изяви Илиан Илиев-младши. И двамата са повикани в националния отбор заедно с вратаря Иван Дюлгеров и Християн Петров.

На левия фланг Матиас Фаетон ще получи нов шанс да докаже себе си, въпреки слабото си представяне в мачовете срещу Черно море и Берое в Благоевград. В защитата зад него отново ще действа Мика Пинто.

Треньорът Александър Томаш планира да използва от първата минута двамата централни нападатели - Годуин Коялипу и Аарон Исека. Досега вторият влизаше като резерва на нападателя от ЦАР, но сега ще тества вариант с тяхното едновременно присъствие на терена. Исека ще заеме мястото на Джонатан Линдсет и ще играе като „десетка", атакувайки от втора линия и помагайки с бързината и агресията си в халфовата линия.

В центъра на отбраната няма да има промени, като отново ще се заложи на защитниците Лумбард Делова и Лиъм Купър, а капитанската лента отново ще бъде носена от вратаря Густаво Бусато.

подкрепя българския спорт