Отборите на Септември София и Лудогорец се изправят във втория мач от петъчната програма на първия кръг от новия сезон в родната efbet Лига. Срещата на Националния стадион „Васил Левски“ стартира в 21:00 часа и ще може да я проследите в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим сблъсъка минута по минута.

Новаците в елита направиха добра подготовка, след като записаха силни резултати в контролните си срещи. Тимът ще домакинства на Националния стадион „Васил Левски“.

В тима бяха привлечени Илия Миланов, който ще дава по-голяма сигурност в защитата, както и сръбският халф Мирза Делимеджач и северномакедонският централен нападател Мартин Стоянов, който трябва да замени продадения в елита на Унгария Марио Илиевски.

В лагера на 11-кратния шампион Лудогорец тръгват с амбициите за нова титла и силно представяне в Европа, където целта е участие в групите на Шампионската лига. Разградчани стартираха с победа в първия си мач от първия предварителен кръг, след като надвиха с 2:0 черногорския първенец Сутиеска.

Мануел Шоу е с наказание от миналия сезон и пропуска днешната среща. През лятото дотук „орлите“ не взеха нито един нов футболист, но все още  са възможни входящи трансфери.

Любопитно е, че головата разлика в мачовете между двата отбора от 2017/2018 насам е от 18:2 в полза на Лудогорец.


21:00 часа | СЕПТЕМВРИ СОФИЯ – ЛУДОГОРЕЦ

еfbet Лига, 1-и кръг

Вероятни състави на двата отбора:

СЕПТЕМВРИ СОФИЯ (4-2-3-1): А. Шейтанов – Стойчев, Пешов, Арсов, Ачков – Ал. Тодоров, Кр. Колев – Кабов, Рамадан, С. Александров - Каса

Старши треньор: Славко Матич

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Падт – Групер, Пластун, Г. Терзиев, Карничник – Сантана, Гонсалвеш – Делев, Д. Янков, Десподов - Сотириу

Старши треньор: Анте Шимунджа


Главен съдия: Георги Кабаков, град Пловдив

Стадион: Национален стадион „Васил Левски, град София