Старши треньорът на Левски не остана доволен от представянето на неговите играчи в защитата след равенството от 1:1 срещу Септември София в първата си проверка за лятото. Специалистът обаче подчерта, че това трябва да се промени.

„Естествено, че не съм доволен от представянето ни в защита, защото в този мач допуснахме 4-5 голови положения пред нашата врата, които за целия втори сезон ги нямаше. Трябва значително да променим играта в защита на целия отбор. В атака имахме някои по-добри моменти, пропуснахме и доста ситуации, но сериозността, отговорността и силата на един отбор се вижда в как успява да отнеме топката и как да играе във фаза защита. Там вече е наш ангажимент на треньорите. Тази седмица, с оглед на малкия брой играчи, сме подходили по-леко и безотговорно и затова не подобаваше играта ни в защитата както трябва. Не трябва футболистите не трябва да живеят в някакви „розови“ сънища. Ако изглеждаме по този начин в защита във всеки мач, можем да получим толкова голове, колкото за една година не сме получавали. Не съм доволен от сериозността и от достатъчната амбиция на играчите във фаза защита, защото в атака мога да играя и аз сам“.

Aнтон Узунов
48 снимки

„Твърде рано е да давам оценки на новите футболисти, те сами трябва да си ги извоюват. Щом е привлечем, значи сме преценили, че има място в нашия отбор. За тях също важи да подобрят играта си във фаза защита. Роналдо също е от два дни и реално не можем да даваме оценки. Трябва да се аклиматизират по най-бързия начин към нашия футбол и изисквания. Не мисля, че трябва много време да се аклиматизираш, ако слушаш и изпълняваш това, което трябва. Нашият си създаде една група, макар и не голяма, на която можем да създадем конкуренция. Имаме възможност да избираме в някои в мачове кой да играе в атака. Всеки трябва да се бори за мястото си и да защитава името и цвета на Левски“.

„Доволен съм от младите играчи. Имаха желание, движиха се добре. Това е ритъмът, в който трябва да работят. Да, колегите от Септември имаха проблеми и затова намалихме много полувремената. Уважихме тяхната молба. Искахме да играем малко по-дълго. Извинявам се на нашите привърженици. Ще потърсим да привлечем някой млад играч, може и от чужбина, който по най-бързия начин след 3-4 месеца да играе във втория отбор и да го адаптираме в първия отбор. Затова ще бъде използван втория отбор – за адаптация и по-бърдо преливане към първия отбор“, заяви Мъри на пресконференцията си след контролата.