Септември победи Ботев Враца с 3:1 в мач от 35-я кръг на efbet Лига. Попаденията за домакините бяха дело на Митко Митков и Красимир Станоев от дузпа, а Красимир Костов си отбеляза автогол. За гостите точен бе Петър Кепов, който вкара един от головете на сезона. Двубоят бе интересен с голям брой положения, но Септември беше по-активният отбор на терена. След тази победа тимът на Красимир Балъков завърши на 15-о място с 29 точки и изпада от efbet Лига, докато Ботев Враца завършва на 13-о място с 32 пунктна на сметката си, колкото има и Берое, но поради по-добрите резултати на отбора на Даниел Моралес, врачани няма да играят бараж

start-photo.bg
38 снимки

Още в 6-а минута Ботев Враца направи чудесна атака, при която Красимир Тодоров остана очи в очи с Иван Василев, но вратарят на Септември успя да се справи и спаси. Малко след това Мартин Стоянов получи страхотен пас в предни позиции, като опита технично да прехвърли вратаря, но не успя да го направи достатъчно прецизно и Костов реагира добре.

Секунди по-късто Ботев Враца не се справи добре защита и Йосков се пребори при опасно центриране, а Мартин Петков бе на перфектната позиция, като отправи мощен удар, който Красимир Костов спаси по феноменален начин.

LAP.bg
23 снимки

В 28-а минута Септември откри, след като играч отляво центрира в наказателното поле, а Красимир Костов не успя да реагира добре, като топката премина през ръцете му, удари се в неговите гърди и влетя във вратата на Ботев Враца.

В 35-а минута Жан Пиер Да Силва овладя добре топката и видя, че има свободно пространство, като реши да стреля от дистанция. Първоначално Иван Василев изпусна топката, но след това успя да улови и ситуацията се размина без допълнителни проблеми за Септември.

В последната минута на редовното време Марко Мажуга реши да се надиграва с Асен Георгиев, като демонстрира добра техника и скорост, след което реши да завърши сам и отправи удар, който бе безпроблемно уловен от Иван Василев.

В 63-а минута Митко Митков напредна чудесно с топка в крака и отправи удар извън наказателното поле, който бе страхотно насочен в левия ъгъл на Ботев Враца, а Красимир Костов не успя да реагира и това бе втори гол за Септември София - 2:0 за Ботев Враца.

Петнайсетина минути преди края на редовното време Атанас Кабов бе изведен на превъзходна позиция в противниковото наказателното поле и не се поколеба да отправи удар, но Красимир Костов успя атрактивно да спаси.

В 79-а минута Петър Кепов овладя топката и опита късмета си от разстояние, като вкара изключително попадение, а Иван Василев не успя да помръдне. Това определено е един от головете на сезона.

Секунди по късно Даниел Генов напредна чудесно с топка в крака и отклони към Радослав Захариев, който бе на около метър от голлинията, сам пред опразнената врата, но стори по-трудното, стреляйки над напречната греда.

В добавеното време на срещата съдията видя нарушение в наказателното поле на Ботев Враца, извършено от Петър Кепов и последва дузпа за Септември. Тя бе изпълнена от Красимир Станоев, който изпрати Костов в обратния ъгъл и успя да се разпише.

Това бе всичко от сблъсъка, който бе спечелен с 3:1 от Септември срещу Ботев Враца.

Стартови състави:

Септември: 1. Иван Василев, 16. Кристиян Пешов, 5. Асен Георгиев, 4. Иван Арсов, 13. Мартин Николов, 20. Красимир Станоев, 3. Мартин Петков, 7. Айкут Рамадан, 14. Мартин Стоянов, 19. Митко Митков, 9. Валентин Йосков

Треньор: Красимир Балъков

Ботев Враца: 76. Красимир Костов, 11. Момчил Цветанов, 3. Мартин Кавдански, 8. Диего Фераресо, 22. Петър Кепов, 10. Лукас Брамбила, 18. Диого Барбоса, 21. Жан Пиер Да Силва, 16. Красимир Тодоров, 15. Мирослав Маринов, 14. Марко Мажуга

Треньор: Даниел Моралес