Старши треньорът на Септември София Славко Матич сподели след загубата с 0:3 от Локомотив София, че неговите футболисти трябва да забравят бързо поражението и да излязат с настроение в следващия мач, който е срещу ЦСКА.  

„Тежка загуба. Загубата си е загуба. Първото полувреме загубихме три точки. И двата отбора нямаха много шансове, но като последните резултата на полувремето – 3:0, значи нещо има. Дадоха дузпа на Локомотив, но не дадоха за нас. Не се оплаквам от съдийството. Най-големият виновник си бяхме самите ние. Беше трудно заради това. Ако бяхме получили дузпа, като Локо София, може би обликът на мача щеше да се промени“.

37 снимки

„Да, опитахме се през второто полувреме. Опитахме да владеем топката, да атакуваме, да търсим шансове да вкараме. Имахме греда и още няколко положения, които можехме да вкарахме. Бяхме силни физически, когато трябва да печелим единоборства, го правехме. На момчета мога само да кажа „Горе главата“, има нови мачове. Ще израстваме. Всичко направихме през второто полувреме, но загубихме с 0:3. В следващия мач се връщаме“.

„Много ни хвалят, искам да им кажа благодаря. Градим отбора мач за мач, губим точки, не е лесно. Имахме футболисти, които не можаха да играят в този мач. Не търся причина да се оправдавам. Ще спрем грешките, които правим, а това, което правим добре – да го повтаряме“.

„Мачът с ЦСКА не е тежък, най-лесният е за нас. Това е най-големият отбор в България с много трофеи. Трябва да излезем с настроение и момчетата да покажат, че заслужават да играят в такъв отбор“, заяви Матич.