Старши треньорът на Септември София - Светослав Петров, говори преди първата тренировка на тима за годината. Той коментира селекцията на тима, както и целите за годината. Столичани започват подготовката си у дома, а след това предстои пътуване до Турция. 

„Нашите цели са ясни на всички. Основната ни цел е да продължим да играе футбол, който да радва окото, както и да съхраним мястото си в efbet Лига. Четирима нови имаме в състава, но и Симеон Александров и Митко Митков са млади. Така че се запазва идеята на Септември. Имаме доста момчета от школа и това е пътят за нашия клуб и ще продължим да си следваме целите“, започна Светослав Петров.

„Имаме доста млади футболисти и с мачовете се трупа постоянство, а то означава класа. Искаме да има развитие на младите футболисти и да няма амплитуди в представянията си. Щастлив съм от изходящите трансфери, които правим, тъй като момчетата отиват по-големи клубове. Това е добър атестат за нашата работа, както и за тази на ДЮШ на Септември“, разкри старши треньорът на Септември.

„Селекционният процес остава отворен, но на този етап не мога да говоря за конкретни имаме. Нито един треньор, не би се лишил от добри футболисти. Имаме нужда от още един халф, след като Красиян Колев напусна“, продължи той.

start-photo.bg
31 снимки

"На 22-и заминаваме, имаме 4 контроли там. И след завръщането ще изиграем още един мач, но зависи от датата за първия ни контролен мач – дали в петък, уикенда или в понеделник ще бъде той. Най-важното е всички футболисти да са налични и да няма контузии и проблеми".

„Имаме две контроли в България със Струмска Слава и Спортист Своге, а после имаме четири контроли в Турция. След завръщането ни в зависимост от датата на първия кръг ще изиграем още една контрола срещу Левски. Всичко зависи от деня на първия ни мач. Най-важното е всички футболисти да бъдат налични и здрави от първия до последния ден. Ако това е така, ще се подготвим добре и ще бъдем в необходимата кондиция и психическа устойчивост. Всички момчета са налични. Само Мартин Стойчев не е напълно възстановен“, завърши Светослав Петров.

"Надявам се, че ще има и други нови, освен тези 4, но не мога да говоря за имена. На нито една позиция не бих се лишил от качествено попълнение, но на първо място може би трябва да вземем един халф".

"Едва ли ще има момчета с наднормено тегло. Контролираме се. И вярвам, че момчетата ще са изпълнили указанията за работа между сезоните. Мартин Стойчев не е напълно възстановен, а Кристиян Пешов се надявам че скоро ще се присъедини към отбора. Стойчев като начало ще започне само бегова работа", завърши Светослав Петров.


efbet подкрепя българския спорт