Трима футболисти в Септември София са с контузии, като един от тях – Мартин Стойчев все още не е близо до завръщането си в игра. От последната седмица обаче към грижите на лекаря се присъединиха още двама. Атанас Кабов и Димитър Костадинов получили травми през седмицата на тренировките. Кабов е контузен в глезена, заяви старши треньорът на септемврийци Светослав Петров, след мача с втородивизионния Струмска слава (Радомир), завършил 4:0.

"Решихме да не рискуваме и се надявам, че от поненелник или вторник вече ще влязат да тренират нормално. И другата седмица срещу Спортист (Своге) ще получат своите минути. За днешната среща със Струмска слава задълбочен анализ ще направим след като изгледаме видеото и видим резултатите от GPS-потниците и статистиката. Но като цяло съм доволен. Опитаха се момчетата, вложиха се, което е най-важното – и въпреки тежките тренировки, които имахме през седмицата. Като за първа контролна среща съм доволен".

Вчера от Септември обявиха, че привличат в своите редици атакуващият полузащитник Себастиан Якубяк, който до момента се е подвизавал в германското първенство. За последно е бил част от Магдебург, който се върна от Трета във Втора лига.

startphoto.bg
77 снимки

"Най-новото попълнение – атакуващ халф, щом сме го привлекли, ясно е имаме представа. Но искаме най-точно да излязат изследванията, за да видим къде му е нивото. И ще изготвим специална програма за него, за да стигне най-бързо нивото на останалите и да влезе в игра".

Дебют за Септември направи и младият италиански защитник Матео Лукарели, който е само на 19 години. "Матео Лукарели е младо момче, част от отбора е, следваме си пътя. Той е играл в Царско село, познава българското първенство".

"Дали ще има още нови попълнения, това са си разговори вътре между нас. Клиширано знаете как се казва – трансферният прозорец е отворен, селекцията е отворен процес. Ако имаме възможност да вземем по-добри футболисти, които да са по-добри от нашите, ще вземем. Ако не – с тези футболисти ще се опитваме, да извлечем максимума от тях и да ги подготвим. И ще играем с тях".

"Да, основната задача е да остане отборът в Първа лига. Но виждате, че доста млади момчета играха през първото, през второто полувреме. Аз не обичам да ги деля на млади и стари, а на можещи и неможещи. Никой няма да получи даром шанса да играе, но ако някой си го заслужи... Ето например младокът Георги  Джиков игра два мача и като цяло сме изключително доволни. Ако някой друг покаже характер и заяви, че иска да играе, ще му се даде шанс", завърши младият треньор на Септември (Сф). В края на другата седмица отборът от столичния квартал Драгалевци ще пътува за Турция на лагер.

Автор: Атанас Василев/БТА