Треньорът на Септември - Славко Матич, даде интервю за Gong.bg, в което разкри любопитни подробности от своята кариера. Той сподели, че е имал късмета да се учи и задава доста въпроси на Гуардиола, Фъргюсън, Моуриньо и Шави по време на престоя си в Катар. Матич похвали младите футболисти на Септември, като заяви, че част от тях са бъдещето на българския футбол.

"Опитваме се да сме позитивни, да имаме добра позитивна енергия, което е важно, да не кажа и най-важно, и да имаме доверие помежду си. Последният мач ни дава още повече самочувствие, изиграхме един добър мач и резултатът беше добър за нас", сподели Матич на въпрос в какво настроение влиза тима му срещу Ботев Пловдив.

"Мисля, че направихме много хубави неща и вярвам, че отбори като Септември, Арда и Славия ще помагат много на българския футбол и специално на националния отбор. Целта на отбора е да развива млади футболисти. Ще видим, липсваше ни малко късмет през седемте кръга досега, за да имаме още по-добри резултати."

"Валери Божинов е голямо име, световно, не само българско. Той значи много за младите футболисти. Аз съм щастлив да имам такова момче в щаба и на терена като футболист. Много ни помога и за атмосферата и за футболистите", коментира наставникът важността на име като Божинов в клуба.

Славко Матич

След което изрази мнение и за своя сънародник и настоящ селекционер на България - Младен Кръстаич:

"Първо да кажа, щастлив съм, когато идва треньор от Сърбия тук. Саша Илич, сега и Кръстаич. Мисля, че и тримата сме сериозни треньори. Говорих с Младен, имахме среща и му казах, че идва в правилното време тук. Вярвам, че той ще помогне, ние също сме тук да помагаме, аз съм му казал, че 100% в близко бъдеще може да намери национали от тук. Имаме много млади и нестандартни футболисти, каквито в България няма. Това е едно качество, което липсва в България и се надявам да сме добър пример за всеки отбор. Казал съм на Кръстаич да започне отначало и вярвам, че ще помага на българския футбол и националния отбор да върви нагоре."

"Опитваме се да играем близко до европейския футбол. В Катар имах късмета да се уча и да задавам доста въпроси на Гуардиола, Фъргюсън, Моуриньо и Шави, който по онова време беше футболист. Това се случи посредством Бора Милутинович. Знаете колко голямо име е във футбола. той е мой ментор. Днешния футбол изисква много тичане, много работа и аз вярвам това да е правилната посока за развитието на българския футбол."

Най-качествените футболисти, в моя опит, са тези на Балканите. България има бъдеще. Има доста млади и талантливи футболисти, но трябва постоянство и търпение. За мен, националният отбор на България трябва да бъде между десетте най-добри отбори", сподели още Матич.

Треньорът на Септември говори и за друг свой сънародник - Саша Илич:

"Един доста амбициозен млад треньор, с голямо желание да покаже качествата си тук и ЦСКА показва резултати засега."

"Тук всички трябва да сме доволни, Целта е, винаги, да вървим нагоре. Младите футболисти имат още много пространство да се развиват. Вече направихме много добри неща и сега трябва да имаме търпение, да работим и да бъдем мотивирани да напредваме. Ще коригириаме грешки и ще напредваме още.", завърши Славко Матич

Цялото интервю на амбициозния наставник може да чуете и видите във видеото.