Отборът на Септември победи с 3:2 Локомотив (София) в контролна среща на стадион “Локомотив” в столичния квартал “Надежда”. Срещата бе последна за двата отбора преди началото на efbet Лига, а за “железничарите” бе и представяне на отбора пред феновете. 

Резултатът бе открит от гостите в четвъртата минута, когато Мартин Стоянов се възползва от една контраатака и дълъг пас, след което с плътен удар реализира.

В 36-ата минута Димитър Костадинов удвои в полза на Септември. Бившият футболист на Левски реализира с отличен далечен удар за 2:0.

Три минути преди края на първата част домакините намалиха резултата. След центриране от ъглов удар Алан Диас засече топката и реализира за Локо.

В 56-ата минута Марио Илиевски реализира трети гол за Септември след центриране от корнер.

Веднага след подновяването на играта обаче домакините стигнаха до второ попадение. Гршека на Димитър Шейтанов допусна грешка, при която Карлос Франса му открадна топката и я вкара на празна врата.

В последните минути играта се изнерви, което принуди съдията да покаже няколко жълти картона. Така или иначе до промяна в резултата не се стигна и Септември се поздрави с успеха.