Капитанът на Септември София Борис Галчев изрази огромното си разочарования след тежкото поражение с 0:4 в първия полуфинал за Купата на България от Локомотив Пловдив. Галчев потвърди, че отборът му го чака „протоколен” реванш, а мачовете за турнирната надпревара са били, за да може отборът да си „поиграе” малко повече.

„Отдавам причината за загубата, че нямаме опит в тези мачове. Имахме едно положение, след което допуснахме три гола за пет минути. 90% от футболистите не са играли полуфинали. Бъркахме почти всички топки. Реваншът е протоколен, това е”, стартира носителят на Купата на България за 2016-а година с ЦСКА.

„Опитахме да променим нещата второто полувреме, но нямаме самочувствие. Не можеш да претендираш за нещо и да допуснеш 3 гола за 10 минути. Целта ни е да оцелеем, Купата беше да си поиграем малко”, потвърди той пред DIEMA SPORT.

„Ако бяхме повели в резултата, мачът отиваше в друго русло. Гол на чужд терен щеше да е голямо предимство, но сега всичко свърши. Дано да се спасим”, коментира Галчев.

„Имаше тънко подпиране към домакините, но това е нормално. Малък клуб сме, не сме узрели за финал, няма организация. Знаете за какво ви говоря. Всичко опира до опит”, загатна той.

„За организацията визирам тънките неща – съдийството. Имаше леко, тънко подпиране. Отстрани не може да се види, малко ще е жалко да се оправдавам със съдията, но… Фаулчета отстрани, но това е нормално. Просто не заслужаваме да отидем на финал”, продължи лидерът на Септември.

„Не мисля, че загубата ще ни повлияе. Ние сме европейски отбор и няма да се случи това. Президентът ни работи по някаква си негова програма и така”, завърши Борис Галчев.