Отборът на Лудогорец постигна комфортна победа с 3:0 в сблъсъка със Септември от осминафиналната фаза на Купата на България. Головете за „орлите“ бяха дело на Козмин Моци, Якуб Швиерчок и Мавис Чибота. По този начин момчетата на Станислав Генчев ще чакат спокойно жребия за четвъртфиналната фаза на турнира, превръщайки се в третия сигурен участник за следващата фаза. Вчера своите места осигуриха Ботев Пловдив и ЦСКА 1948. 

20 снимки

Двубоят започна в мудно темпо, като в първите 10 минути темпото беше изключително ниско. Точно в тази минута обаче "орлите" нанасеоха своя удар. След изпълнение на ъглов удар топката не беше добре изчистена. На задната греда Стефан Баджи намери Светослав Дяков, който центрира за Моци и румънецът вкара от малкото наказателно поле, необеспокояван. 

Само 8 минути по-късно резултат беше удвоен. След ужасна грешка в центъра на терена на Георги Русев Стефан Баджи открадна топката и изведе Якуб Швиерчок сам срещу Валентин Галев. Полякът не направи грешка и хладнокръвно направи резултата 2:0. 

Домакините се активизираха постепенно и стигнаха до сериозен шанс в 26-та минута. След разбъркване в наказателното поле Стефан Гаврилов успя да свие топката и от границата на наказателното поле да стреля към долния ъгъл на вратата на Ренан, който се намеси по чудесен начин. 

В 34-та минута момчетата на Станислав Генчев бяха близо до 3-то попадение. Първо Якуб Швиерчок се оказа на стрелкова позиция от около 20 метра, като ударът му беше париран от Валентин Галев. След това Стефан Баджи опита добавка, но не уцели вратата. 

4 минути по-късно дойде ново страхотно положение пред домакините. След грешка в центъра на терена на Стефан Баджи Спас Георгиев напред през центъра и от около 25 метра пласира страхотен шут в лявата греда на Ренан. 

В 42-та минута гостите за пореден път се разминаха на косъм с класическата преднина. След лошо избита топка от централен бранител на домакините Светослав Дяков опита шута си от 20 метра, но неговият изстрел беше добре спасен от Валентин Ганев. 

В началото на втората част имше бърза размяна на положения. В 53-та минута, след поредица от центрирания, в крайна сметка Спас Георгиев успя да пласира подаване в наказателното поле, където Валдимир Николов се извиси и нацели отново левия страничен стълб на вратата на Ренан.

Само 3 минути по-късно Лудогорец вече направиха преднината си класическа. Сисиньо беше настъпен в наказателното поле от Юлиян Попев и съдията на срещата отсъди 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Мави Чибота, който не сбърка за 3:0. 

Гостите продължиха да са по-активния отбор и в 64-та минута бяха близо до 4-ти гол. Полякът беше изведен сам срещу Валентин Галев, но от малък ъгъл не успя да преодолее стража на домакините. ​

Четири минути по-късно дойде ред на нов сериозен пропуск от играчите на Станислав Генчев. След хубава многоходова атака Дан Битон беше изведен от Марселиньо на чиста позиция, но офанзивният халф не успя да уцели вратата на Галев от около 15 метра. 

До края на срещата положения се откриха пред Мавис Чибота и Светослав Дяков, но и двамата не успяха да намерят мрежата зад Валентин Галев за четвърти път. 

Така беше оформено и крайното 3:0, като момчетата на Генчев ве имат възможност да погледнат и към предстоащия мач за първенство срещу Черно море на 7-ми декември. 

Септември - Лудогорец 0:3 

Ето и съставите на двата тима: 

Септември: Валентин Галев, Борис Галчев, Александър Башлиев, Георги Русев, Иван Стоянов, Мариян Иванов, Спас Георгиев, Стефан Гаврилов, Стилиян Николов, Юлиан Попев, Владимир Николов; 

Лудогорец: Ренан, Сисиньо, Георги Терзиев, Димо Бакалов, Дан Битон, Якуб Швиерчок, Станислав Манолев, Мавис Чибота, Светослав Дяков, Стефан Баджи, Козмин Моци