Елитният Ботев Враца елиминира втородивизионния Септември София след драматичен успех след изпълнение на дузпи в 1/16-финален мач за Sesame Купа на България.

Редовното време завърши 3:3, след продълженията резултатът отново бе равен - 5:5, а при наказателните удари врачани спечелиха с 4:3. С хеттрик за септемврийци се отличи бившият нападател на Левски Димитър Костадинов, а по веднъж за Септември разписаха Александър Петров и Здравко Димитров. За гостите точни бяха Браян Переа, Жан Да Силва, Луис Суарес, Митко Панов и Мартин Кавдански.

При дузпите септемврийци направиха два пропуска и загубиха мача.

Първата интересна ситуация се откри пред вратата на домакините. Браян Переа успя да си освободи място и да отправи удар. 

Все пак в 8-ата минута колумбийският стрелец не пропусна да се разпише. 30-годишният играч откри резултата след центриране от ъглов удар на Красимир Тодоров. Отговорът на гостите бе почти моментален. Самб Бадара бе изведен очи в очи със стража на гостите от Враца, но стреля право ръцете на Федерико Рубио.

В 30-ата минута Марко Мажуга пропусна да направи резултата 2:0. Първо атакуващият футболист на врачани не успя да се разпише, след като остана сам срещу вратаря на Септември. Секунди по-късно той нацели и горната греда след удар от дистанция.  В 34-ата минута бившият футболист на Левски Димитър Костадинов изравни резултата с точен шут от границата на наказателното поле.

startphoto.bg
38 снимки

Малко по-късно Стефан Велев отговори с изстрел от пряк свободен удар, който обаче премина над целта. В последните секунди на първата част Жан Да Силва върна преднината на тима от efbet Лига. Халфът се разписа със страхотен шут от далечна дистанция. 

В 51-ата минута Здравко Димитров успя да си освободи пространство за изстрел, но кълбото прелетя на сантиметри от целта. В 78-ата минута Стефан Велев отправи опасен удар, но Ивайло Иванов се справи. Три минути по-късно врачани стигнаха и до третото попадение. В негов автор се превърна Луис Соарес. Футболист на Ботев отклони кълбото след центриране от фал, а бранителят с крак от близка дистанция не остави шансове на стража на Септември. 

В 89-ата минута Димитър Костадинов върна едно попадение. Той не сбърка в ситуация сам срещу вратаря. В последните секунди на срещата отново нападателят се разписа след подобно положение, вкарвайки мача в продължения.

Продълженията започнаха мечтано за врачани. Митко Панов стреля с глава, но вратарят на Септември се намеси. При добавката обаче кълбото влетя в мрежата.  Само две минути по-късно се стигна и до 4:4, след като Александър Петров от близка дистанция не остави шансове на Федерико Рубио.

В 104-ата минута Здравко Димитров заби невероятен гол. Крилото на столичани направи индивидуална акция отляво, след което навлезе навътре и с майсторски шут даде преднина на своя тим.

В 107-ата минута домакините останаха с човек по-малко. Бранителят Мартин Ачков получи втори жълт картон. В 117-ата минута Мартин Кавдански все пак успя да изравни резултата с глава и да докара двубоя до дузпи.