Време е за полуфиналните битки в турнира за Купата на България, а началото им се поставя от уж по-неравностойната битка между Септември и Локомотив Пловдив. Когато се теглеше жребият за тази фаза в ефира на DIEMA SPORT, всички участници искаха да се паднат с борещите се за оцеляването си софиянци. Е, този шанс се падна на "железничарите", но дали наистина е такъв?

Двата отбора имат много наситена програма от сблъсъци помежду си в следващите дни. Те вече играха веднъж за първенството през изминалия уикенд, предстои им нов сблъсък там в началото на май, а между тези битки са и двата полуфинала. Да не забравяме, че вече веднъж се изправиха един срещу друг в Първа лига през 2019 г. и в редовния сезон. 

И на оглед фаворитите от Пловдив допуснаха конфузни загуби в последните си мачове със столичани. През февруари те паднаха с 0:2 на "Лаута", а преди дни склониха глави след 0:1 на Националния стадион "Васил Левски". 

Общо взето, Септември е много костелив орех за "черно-белите", които са победили този уж наглед лесен съперник само веднъж в последните шест двубоя помежду им. Това се случи през септември миналата година в първия мач между тези опоненти за тази кампания. 

Така че при всички положения фаворитите от Пловдив трябва да имат едно наум и да не подхождат лежерно срещу софиянци. Добрата новина за наставника им Бруно Акрапович е, че ще може да разчита на всичките си най-добри играчи, с изключение на трайно контузения Мустафа Абдулахи, който няма да играе повече този сезон. 

"Септемврийци" също нямат особени кадрови проблеми, така че срещата се очертава да е изключително интересна и заплетена. Реваншът на "Васил Левски" е след точно една седмица, така че тази вечер няма да се реши абсолютно нищо. 

Този мач можете да наблюдавате от 19:00 часа в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на нашата платформа PLAY DIEMA XTRA. За вас ще го следим минута по минута на GONG.BG, а можете да го слушате и по "Дарик".