Отборът на Септември приема Берое в мач от 21-ия кръг на родния футболен елит. Двубоят втори от неделната програма и ще започне в 15:00 часа. Развитието на двубоя ще може да следите с в GONG.BG. Също така можете да гледате мача пряко по телевизия DIEMA SPORT и в онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA, както и да го слушате по Дарик радио.

Септември е предпоследен, 13-и с 14 точки в актива си, а Берое заема петата позиция във временното класиране с 36 точки към момента, на две точки зад Ботев Пд, който обаче е с мач повече.

От 5 мача със Септември в Първа лига Берое има 5 победи, а головата разлика е 14-5.

През първия дял на шампионата старозагорци надградиха с 2 точки над актива си през есента на 2017 година, също под ръководството на Александър Томаш. Тогава беройци имаха 34 точки в 20 мача срещу 36 сега в същия брой срещи

При заралии се завърна топреализаторът на клуба през миналия сезон Педро Еуженио, който тогава вкара 16 гола и изпревари Мартин Камбуров (14), като любопитното е дали Димитър Бербатов ще заиграе за Берое.

Междувременно по време на зимната пауза заралии се разделиха с Боби Цонев, Мартин Райнов, Камен Хаджиев, Драгош Фирцулеску и Емин Ахмед.

Друг интересен факт сочи, че само веднъж в 20-те си мача през сезона словашкият вратар Душан Перниш допусна повече от едно попадение в мрежата си – при загубата с 1:4 от Ботев Пд на 1 декември 2018 година, като в 40% от двубоите (8) записа суха мрежа.

Берое е сред четирите тимове от сегашния състав на Първа лига, срещу които септемврийци все още не са печелили точки в исторически план (в 5 мача срещу тях досега), останалите са ЦСКА (в 9 мача), Лудогорец (в 3) и Ботев Вр (в 2 мача).

Тимът на Септември започна сезона с 6 поредни загуби на свой терен, но в следващите 4 домакинства взе 10 от възможните 12 точки, като от пълния комплект в периода го лиши равенство 2:2 с Левски.

Освен това Септември София е отборът, записал най-дългата поредица от загуби през сезона – 10, между 4-ия и 13-ия кръг включително.

Столичани привлякоха няколко попълнения през зимната пауза в стремежа си да се преборят за оставане в елита. Матео Стаматов, Александър Дюлегеров, Александър Башличев, Преслав Йорданов и Кристофър Мандиангу подсилияха софиянци, които пък бяха напуснати от: Мирослав Будинов, Васил Добрев, Александър Георгиев, Крис Гади и Ишмаел Байду.

Главен съдия на мача между Септември и Берое ще бъде Валентин Железов.