Етър победи с 4:2 у дома след обрат състава на Септември в зрелищен двубой от 30-ия кръг в Първа лига.

В 16-ата минута Румен Руменов с първия си гол в елита през сезона даде аванс в полза на "болярите", но само две минути след това Асен Чандъров изравни след добро подаване на Димитър Костадинов. В 24-ата минута Иван Стоянов даде аванс за столичани, след като остана сам срещу Денис Гргич след удар на Крис Гади, който се превърна в пас.

В последната минута на първата част Иван Стоянов от Етър изпълни прецизно свободен удар, топката срещна гредата и се върна в Бадара, който отблизо лесно възстанови равенството за 2:2 и даде началото на обрата на стадион "Ивайло". В 64-ата минута Георги Сърмов беше отстранен от игра заради втори жълт картон. Това не попречи на домакините да достигнат до трето попадение във вратата на Септември.

В 73-ата минута Ерик Почански със самостоятелен пробив реализира във вратата зад Янко Георгиев. Шест минути преди края на редовното време влезлият като резерва Георги Пашов се разписа с удар отблизо след центриране на Даниел Младенов.

В група "Б" на втората осмица Етър има актив от 27 точки на третото място и ще играе за оцеляването си в елита, докато Септември е лидер с 38 точки и ще участва в баражите за класиране в Лига Европа.