Левски е домакин на Септември София в двубоя от петия кръг на Първа лига. Срещата е по-късно днес, от 18:15 часа на стадион „Георги Аспарухов“ и ще може да бъде следена с Gong.bg, DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и по Дарик радио.

В предходния кръг „сините“ направиха обрат срещу Дунав в Русе с 2:1, а септемврийци отстъпиха на Ботев Враца с 1:2 за първия успех на новака в елита през кампанията. Левскарите заемат втората позиция в класирането с 10 точки, които натрупаха след три победи и едно реми. Септември е 11-ти с 4 пункта след една победа, едно равенство и две поражения до момента.

Кадровите проблеми в щаба на Левски продължават, като Славиша Стоянович няма да може да разчита отново на Паулиньо, както и на Давид Яблонски, и Антъни Белмонт. Очаква се левият бек Иван Горанов, който се появи в двубоя с Дунав за няколко минути, да се завърне в титулярния състав. На линия е и Фелипе Нашименто.

През седмицата на „Герена“ бе бурно на трансферния фронт. „Сините“ бяха на крачка от подписване с капитана на Берое Мартин Райнов, но в крайна сметка сделката се провали. Междувременно в джентълменски тон Жорди Гомес напусна клуба.

При гостите с контузия е Аласана Диаби и така няма да бъде на разположение на Николай Митов.

Статистиката сочи, че Септември е загубил и двата си мача от Левски, след завръщането си в елита.

Главен съдия на двубоя между Левски и Септември, който ще се играе на стадион „Георги Аспарухов“, ще бъде Петър Костадинов.

Левски обяви разлъка с Гомес, той каза: Дано се видим пак

Левски без лагер преди мача със Септември