С три нови попълнения Септември започна подготовката си за пролетния дял от Първа лига. Единственият, който е получил ден повече почивка е Борис Галчев. Новите имена в списъка от 22-ма полеви играчи и 4-ма вратари са Александър Башлиев, Преслав Йорданов и Александър Дюлгеров, които са подписали договори за по година и половина.

„Това са футболисти, които държахме да ги привлечем. Радмам се, че успяхме да достигнем до договорка с тях...., да помогнат да изглеждаме по-добре, защото есента показахме отстъпление от предишния сезон“, сподели Кристиан Добрев.

Спортният директор на Септември коментира също, че няма притеснения относно бедещето на отбора и подкрепата от страна на Румен Чандъров.

„Аз за съществуването на Септември съм спокоен от разговорите, които съм водил с него. Няма никакви амбиции или страхове отборът да престане да съществува. Той президент не е бил никога нали, просто е спонсор на отбора, така че няма никаква неяснота за съществуването на Септември. Ние си продължаваме по нашия първоначално начертан план и да си гоним нашите цели. Да запазим мястото си в Първа лига и да продължаваме да даваме път на млади футболисти“, каза още той.

Старши треньорът Христо Арангелов изрази увереност, че тимът ще запази своето място в елита. Следващата седмица Септември ще продължи подготовка си в югоизточната ни съседка.

„В Турция имаме 7 контроли от 17 януари до 8 февруари сме там. С казахстански отбор, с Бате Борисов и доста добри, здрави отбори, които ще са мерило, докъде са стигнали“, уточни Арангелов.