Берое посреща Септември в мач от осмия кръг на Първа лига. Срещата е по-късно днес от 17:30 часа на стадион „Берое“ в Стара Загора. Ще може да я проследите с Gong.bg, PLAY DIEMA XTRA, DIEMA SPORT и по Дарик радио.

Заралии ще се постараят да се върнат на победния път, след като в предходния седми кръг допуснаха първо поражение от старта на кампанията. Те отстъпиха като гост на Левски с 0:1. Междувременно за софиянци трите точки са от особено значение, при неприятната серия от четири мача без успех. В класирането Берое е четвърти с 12 точки, докато Септември е 13-ти с 4.

Добрата новина за наставника на домакините Александър Томаш е, че Иван Минчев вече е готов за игра. Именно той се очаква да заеме мястото на контузения след мачовете с националния отбор в Лигата на нациите капитан Мартин Райнов.

В щаба на софиянци след наказание се завръща Георги Стоичков. В състава след контузия се завръща и Крис Гади, а след наказание – Иван Стоянов.

Главен съдия на мача ще бъде Георги Иванов.

Ето и любопитни факти преди мача:

- Единственият случай в досегашните 43 мача под ръководството на Александър Томаш, в който беройци вкараха 5 гола бе точно срещу Септември – при последната победа срещу столичани с 5:1 на 3 декември 2017 г. в Стара Загора.

- Бразилският защитник на Берое Матеус Леони има гол и автогол в сметката си срещу Септември – първо вкара победното попадение за 1:0 на 21 август 2017 г. в София, а после порази своята врата при успеха с 5:1 на 3 декември м.г.

- Александър Василев (Берое) е пред своя 50-и мач в елита. Дебютът му бе за Лудогорец при домакинско 3:0 над Марек на 2 август 2014 г.

- Берое е четвъртият тим от сегашния състав на Първа лига, срещу който септемврийци все още не са печелили точки в исторически план (4 мача срещу тях досега), останалите са ЦСКА (в 8 мача), Лудогорец (в 2) и Ботев Вр (в 1 мач).

- За втори път в своята треньорска кариера в елита Николай Митов е в серия от 4 поредни загуби в първенството. Прецедентът бе също със Септември в периода септември-октомври 2017 г. – 0:2 от Левски, 1:4 от Лудогорец, 0:1 от Локо Пд и 0:5 от Ботев Пд.

- И при 5-те досегашни загуби на столичани Валентин Галев допусна точно по 2 гола във вратата си (4 пъти по 0:2 и веднъж 1:2).