Бившият играч на Септември Мартин Тошев и настоящият вратар на столичния клуб Янко Георгиев споделиха очакванията си за Световното първенство пред камерата на DIEMA SPORT.

Фаворит на нападателя е тимът на Бразилия, въпреки че неговите предпочитания са за Франция. И вижда финал именно между тези два отбора. Но не подценява и останалите фаворити.

"Нормално е всеки да очаква първенството. Трудно е да се каже кой е фаворит, при наличието на такива отбори като Франция, Германия, Испания, Аржентина..."

"Лично аз смятам, че Бразилия е доста добър отбор, футболистите им са на добра възраст и те са моят фаворит. Не трябва да подценяваме обаче другите изброени от мен отбори. Определено ще е много интересно."

"По принцип от малък харесвам Франция, защото те могат да направят и три равностойни състава. Но това може да ти изиграе лоша шега, защото може треньорът да направи грешка и да остави някой добър футболист."

"Но мисля, че и те ще стигнат напред. Защо не да направят и финал? На Европейското имаха малшанс. Фен съм на хубавата игра и атакуващия футбол, затова мисля, че Бразилия ще спечели."

"Хората винаги имат големи очаквания към Меси и Роналдо, затова на големи форуми те понякога трудно блестят. Мисля обаче, че ще излезе някой друг на това Световно и ще стане голям трансфер", заяви Тошев.

Вратарят Георгиев има по-различни очаквания. Според него големият фаворит е действащият световен шампион Германия, а евентуалната изненада може да дойде от хърватските футболисти. Или от някой младок.

"За мен германците на Световно първенство са като Реал в Шампионската лига. Безспорен фаворит са те. Класен отбор са, мисля, че те ще са крайните победители. Хърватите имат добри футболисти и мисля, че ако дойде някаква изненада, може да е от тях."

"Цялото внимание пак ще е върху Меси и Роналдо, ако изпъкне някой, ще е от по-младите", заяви Георгиев.