Футболистът на Септември София Богомил Дяков заяви, че грешката на Янко Георгиев е повлияла при минималното поражение с 0:1 от ЦСКА в мача от петия кръг на Първа лига. Десният бек изрази мнение и че първият жълт картон Ишмаел Байду не е бил резонен. Както е известно, в последствие атакуващият полузащитник получи и втори жълт картон и бе изгонен.

„Мисля, че стояхме добре през първото полувреме, но грешката ни прекърши“, започна Богомил Дяков пред DIEMA SPORT.

„Ние имахме указания да играем по прибрано и да опитваме на контраатака да изненадаме ЦСКА. Мислям, че в защита горе-долу стояхме добре, но напред не се получаваха нещата. И тази грешка мисля, че ни повлия и затова загубихме мача. Не знам какво стана с Галев, каза, че коляното нещо му е изпукало. Той е добър вратар, щеше да помогне. Яко също е добър. Това, че допусна грешка не значи, че е слаб вратар. Горе главата и напред“, добави Дяков.

„Имаше какво да покажем и в преден план. След червения картон беше трудно с десет човек е трудно срещу ЦСКА. Втората ситуация, в която го изгониха Байду мисля, че е жълт картон, но първия смятам, че го нямаше“.

„Аз не желая да обсъждам съдиите. Има си хора, които ги следят. Те си знаят“, добави играчът на Септември.

За предстоящия съперник Берое, бранителят каза: „Мисля, че във фаза атака трябва да задържаме повече топката. Има още доста мачове. Не бива да се отказваме. Ще се борим докрай. Допускаме леки голове. Правим груби грешки. Ако ги изчистим, нещата ще се получат“.

„Трудно създаваме положения, но ще работим във фаза атака с нашия треньор и дано се получат нещата“.

„След картона и с човек по-малко, като се има предвид, че срещу нас е ЦСКА и държи топката, нормално е да отпадне. Не знам какво не достига. Ще работим, всичко става с работа“, завърши Дяков.