Ботев Пловдив посреща Септември в двубой от 15-ия кръг на Първа лига, като срещата е от 12:30 часа в съботния ден (10 ноември), а феновете на футболната игра ще могат да го наблюдават в ефира на DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и честотите на Дарик радио, както и минута по минута на Gong.bg.

Ботев Пловдив ще приеме Черно море в 1/4-финал в турнира за Купата на България, като тимът няма загуба от отбор извън първата шестица.

Септември гостува на Струмска слава Радомир в турнира за Купата на България на фазата на 1/4-финалите. Тимът прекъсна серия от 10 поражения в Първа лига, след като победи Верея.

И петте загуби на "канарчетата" досега бяха в срещи с отборите от сегашния Топ 6, срещу останалите 8 тима в Първа лига балансът на пловдивчани е 7 победи и 1 равенство (0:0 като гост на Славия).

Нападателят на Ботев Диого Кампос все още не е открил головата си сметка в настоящото първенство, в което изигра досега 11 мача. През миналия сезон вкара 3 в 13 срещи, като два от тях бяха във вратата на Лудогорец.

В миналия кръг срещу Левски Стивън Петков влезе за 25-и път като смяна в шампионатен мач на "жълто-черните". Срещите, които е започвал като титуляр са 14. През 2015/16 г. в Берое започна всичките си 16 мача като титуляр, като бе сменен във всеки един от тях.

Борис Галчев е пред своя мач №200 в Първа лига. Дебютът му бе на 8 март 2009 г. с екипа на Пирин Бл при загубата с 0:1 от Черно море на „Тича”. Боби ще изиграе 46-ия си мач за септемврийци, с което ще се изравни с водача в вечната клубна ранглиста по участия в елита Найден Бонев.

Септември запази вратата си суха само в двете си срещи с Верея – на старта на първенството и в миналия кръг, като допусна поне по гол срещу всеки от останалите си съперници в лигата.

Синът на собственика на клуба от „Красна поляна” Румен Чандъров - Асен Чандъров, взе пряко участие във всеки от трите гола на септемврийци в последните 3 кръга – две попадения и една асистенция.