Отборът на Ботев Враца посреща опашкаря Септември в мач от 17-ия кръг на Първа лига в приповдигнато настроение. В предишния кръг „зелените“ поднесоха най-голямата изненада, побеждавайки Левски на „Георги Аспарухов“ с 3:1.

Сега футболистите, водени от треньора Сашо Ангелов ще се опитат да продължат победния си ход и срещу Септември, който записа шест поредни загуби като гост до този момент.

Мачът между Ботев Враца и Септември е днес от 12.30 часа 

Можете да следите развитието на срещата минута по минута в GONG.BG.

Също така можете да гледате мача в онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA, както и пряко по телевизия DIEMA SPORT.

Тимът на Ботев Враца е девети във временното класиране в Първа лига с 21 точки. Съставът на Септември пък е предпоследен, 13-и с 10 точки в актива си.

Домакините от Ботев не могат да разчитат на Даниел Гаджев и Ивайло МИхайлов, които са наказани за срещата. В групата пък се завръща Йордан Апостолов, който вече изтърпя санкцията си.

Ето и най-важните акценти за срещата:

• Септември бе един от трите сегашни участника в Първа лига, заедно с Витоша и Верея, срещу които врачани нямаха мачове в елита преди началото на сезона. Впоследствие те не загубиха нито един от тези дебютни двубои и то все при гостувания – 2:1 над Септември, 1:1 с бистричани и 2:2 със заралии.

• Победата на „Герена” с 3:1 над Левски в миналия кръг бе третата за врачани на чужд терен. Останалите две също бяха постигнати в София, но на националния стадион „Васил Левски” - 2:1 над Септември и 1:0 над Славия.

• Валери Божинов се разписа в 4 от 7-те си шампионатни мача за ботевци. В тези двубои тимът стигна до 2 победи и 2 равенства и загуби всяка от останалите 3 срещи, в които бившият национал не вкара гол.

• Борис Галчев се разписа от фаул в миналия кръг срещу Черно море. Халфът има вече 10 гола за септемврийци, откакто те се завърнаха в елита, като точно половината от попаденията му – 5, са постигнати директно от преки свободни удари ( по два пъти срещу варненци и Етър и веднъж срещу Славия).

• Септември е в серия от 6 поредни загуби на чужд терен, при които вкара едва 2 гола и допусна 12. За последно взе точки навън с 5:1 срещу Черно

• Двама записаха своите дебюти за Септември в миналия кръг – македонецът Дарко Глишич и 18-годишният Иван Арсов.