Ботев Враца – Септември 2:1 /първо полувреме/, 17-ти кръг, Първа лига, стадион: „Христо Ботев“

Мачът започна с положение за Септември още в 3-та минута. Крис Гади много технично с пета подаде към Фабиано Алвеш, който стреля, но топката срещна левия стълб на вратата на Красимир Костов.

Валери Божинов отправи опасен удар с глава в 22-та минута, но Янко Георгиев направи блестящо спасяване с една ръка.

Божинов получи жълт картон за симулация в 25-та минута на мача срещу Септември от 17-ия кръг на Първа лига. Божинов падна пред наказателното поле на Септември след единоборство с Борис Галчев.

Съдията Никола Попов прецени, че Божинов е симулирал и му показа жълт картон. След това Божинов и Попов се поздравиха и си стиснаха ръцете.

Ботев Враца поведе в резултата в 26-та минута. Даниел Генов проби по левия фланг на атаката на Ботев, след което центрира в наказателното поле на Септември, където Валери Божинов бе оставен непокрит и отблизо прати топката във вратата на Янко Георгиев.

Ботев Враца удвои своята преднина в 28-та минута. Вратарят на Септември Красимир Костов изпрати топката далеч напред, първоначално тя не бе овладяна, след това двамата защитници на гостите Александру Бенга и Дарко Глишик не се разбраха, кълбото се отби за последно в македонеца, стражът Янко Георгиев не успя да я догони и след груповата грешка в защита влезе в мрежата за 2:0.

Септември успя да намали своя пасив в 42-та минута. Асен Чандъров подаде към Крис Гади, който с много красив удар от въздуха вкара топката във вратата на Красимир Костов.