Отборите на Черно море и Септември излизат един срещу друг във Варна в първа плейофна среща помежду си в спора за участие в Лига Европа.

Мачът стартира в 17 часа следобед.

Можете да следите развитието на срещата минута по минута в GONG.BG.

Също така можете да гледате мача пряко по телевизия DIEMA SPORT, както и на онлайн платформите PLAY DIEMA XTRA и GONG PLAY, и да го слушате по Дарик радио.

Ето какви са новините преди двубоя на стадион "Тича":

Загуба при гостуване на Септември с 1:2 на 8 декември миналата година се оказа последният мач начело на "моряците" за предишния наставник Емануел Луканов.

За първи път през сезона Черно море е в серия от 3 поредни победи като домакин, постигнати в плейофната фаза – 2:1 над Пирин Бл, 2:0 над Витоша и 2:0 над Славия, последвали 3 последователни поражения на свой терен, откакто начело на тима е Илиан Илиев.

Варненци имат 3 участия в евротурнирите, последното от които през 2015/16 година, докато септемврийци никога досега не са се класирали за континенталните надпревари.

Николай Митов дебютира начело на Септември точно срещу Черно море с най-убедителната победа на столичани след завръщането им в елита – 4:1 на „Тича” на 27 август миналата година.

В плейофите Септември вкара 6 гола при своите гостувания (по две във всяко от тях) и постигна само едно попадение при домакинствата си.

За първи път, откакто играе в елита, лидерът на септемврийци Борис Галчев достигна котата от 30 мача в рамките на един сезон. Най-много досега имаше през 2011/12 – 29 срещи с екипа на ЦСКА.