ЦСКА ще трябва да се изправи на крака след разочароващото за феновете си 0:1 от Левски в предния кръг, а сега „червените” излизат срещу елитния тим в най-лоша форма. От 17,30 часа на Националния стадион „Васил Левски” отборът на Нестор Ел Маестро ще преследва задължителна победа срещу Септември София.

Срещата можете да проследите минута по минута в Gong.bg, а също и чрез прякото предаване на DIEMA SPORT, онлайн на PLAY DIEMA XTRA и по честотите на Дарик радио.

Двубоят ще бъде първи за новия треньорски тандем Христо Арангелов-Мариян Христов, който оглави Септември след оставката на Николай Митов. Доскорошният помощник на Митов и бившият роден национал трябва да намерят начин да прекъснат свободното падане, илюстрирано от 7-те поредни загуби.

Наставниците на септемврийци няма да могат да разчитат на наказания Аласан Диаби за сблъсъка, но пък Георги Стоичков се завръща след изтърпяно наказание.

От другата страна Нестор Ел Маестро трябва да докаже, че неслучайно ръководството на ЦСКА изрази публично своята подкрепа към него след загубата от Левски. Донякъде тревожен за „червените” привърженици е фактът, че младият наставник има едва 1 победа в 12-те дербита, в които е участвал като старши треньор. На родна земя той загуби и срещу Левски, и срещу Лудогорец.

При „червените” заради контузии мача със Септември пропускат Енрике Рафаел и Жеферсон.

Още статистика преди срещата:

• След като стана автор на първия (и единствен засега) хеттрик през сезона при 5:1 над Черно море в третия кръг Крис Гади не се е разписвал нито веднъж в следващите си 5 мача за Септември.

• Христо Арангелов и Мариян Христов, които замениха Николай Митов, ще бъдат единственият треньорски дует в Първа лига в момента. В първите 2 кръга Левски бе временно воден от двама – Тодор Симов и Георги Тодоров.

• ЦСКА заема в момента най-ниската си позиция във временното класиране от началото на сезона – третата. След 6 от кръговете беше лидер в таблицата, а след три от тях – втори.

• От началото на първенството вратарят на червените Витаутас Черниаускас допусна толкова голове в мрежата си (срещу Славия и Лудогорец), колкото и сам си вкара (срещу Черно море и Левски) – по два.

• Във вечното дерби с Левски (0:1) ЦСКА загуби първи точки в столицата от началото на сезона след 6 победи от 6 възможни (5 в домакинства на „Българска армия” и 2:0 на националния стадион срещу Витоша).