Дунав Русе постигна победа с 2:0 у дома над Септември София в първи мач от 6-ия кръг на Първа лига. Головете реализираха Мартин Ковачев и Ахмедов през втората част. Така Септември регистрира трета поредна загуба в мач №100 в елита на нападателя Мирослав Будинов. Гостите играха с човек по-малко от 57-ата минута, когато беше изгонен Стоянов. 

Срещата започна активно и от страна на двата тима, като още във 2-ата минута Галчев центрира от корнер, но столичани не успяха да затруднят Димитров.

Домакините отвърнаха с опасен удар на Глаусио в 6-ата минута, но Галев се намеси добре. Само две минути по-късно Динков нацели страничната греда след пас на Балджийски, а при добавката топката се озова в мрежата, но имаше засада.

Гостите отвърнаха с атака на Будинов, но бранител на Дунав се справи с опасността в средата на първата част. Нападателят на столичани записа своя мач №100 в елита в тази среща.

В последните минути на първата част Балджийски, Коконов, Станоев и съотборниците им упражниха натиск към вратата на Галев, но до гол така и не се стигна. В добавеното време на първата част гостите имаха претенции за дузпа, но такава определено нямаше и Кабаков остави играта да продължи.

През втората част гостите останаха с човек по-малко, след като в 57-ата минута Иван Стоянов игра с ръка извън наказателното поле след удар на Балджийски и получи втори жълт картон като остави съотборниците си в намален състав.

Наставникът на Дунав Малин Орачев пусна в игра двамата си нападатели Ндиайе и Ахмедов, което оживи играта на русенци и те в рамките на 6 минути стигнаха до два гола. Първо в 69-ата минута Мартин Ковачев от няколко метра не остави шансове на Галев, а шест минути по-късно Ахмедов засече центриране от пряк свободен удар отдясно и удвои.

В 80-ата минута Светослав Ковачев нацели страничната греда на Септември и пропусна да направи резултата класически. В последните минути Септември имаше възможност да върне поне едно от попаденията, но от преки свободни удари не сполучиха. Така Дунав спечели важни 3 точки и вече има 6.  Септември е с 4.

Ето и съставите на двата отбора:

Дунав: Филип Димитров, Васев, Ковачев, Динков, Попадийн, Патев, Ковачев, Балджийски, Коконов, Станоев, Глаусио
Септември: Галев, Галчев, Георгиев, Бенга, Чандъров, Димитров, Стоянов, Байду, Диаби, Будинов, Алвеш

главен съдия: Георги Кабаков