След вълнуващите битки от челната шестица в Първа лига, логично дойде ред да обърнем внимание и на тимовете, които се борят за оцеляване. Екшънът от втората половина на таблицата днес ще осигурят Дунав и Септември, които излизат в първи мач от плейофа за 11-ото място в родния футболен елит.

Срещата стартира в 20 часа и ще проследим всичко около нейното развитие минута по минута в GONG.BG. Двубоят ще бъде излъчен пряко в ефира на DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Мачът ще се яви петият между съперниците през този сезон, като дотук балансът помежду им е интересен – по една победа за Дунав и Септември, последвани от две ремита в груповата фаза на втората осмица. „Драконите” надвиха столичани с 2:0 през август 2018-а, а малко преди зимната пауза отстъпиха с 1:2 в София. После дойдоха равенствата 2:2 и 1:1 съответно на Градския стадион в Русе и Националния стадион „Васил Левски”.

Със сигурност като изключим домакинския фактор, оборът на Дунав има и друго предимство спрямо Септември преди днешния първи мач. Русенци по-скоро имаха официални срещи, защото елиминираха Витоша Бистрица, за да се доберат до предстоящите две срещи, които могат да осигурят оцеляване в Първа лига. В същия период Септември беше лишен от тази възможност заради изваждането на Верея от първенството. По същата причина сега Витоша няма да има официални мачове до плейаута срещу втория от Втора лига, който ще се играе на 30 май.

Победителят от двата сблъсъка между Дунав и Септември ще спечели 11-ото място, а то подсигурява участие в Първа лига и през сезон 2019/2020. Загубилият пък излиза в плейаут за оставане в елита срещу третия от Втора лига.