Етър финализира 2018 година с успех над Септември София с 2:0 в мач от 20-ия кръг на Първа лига. Головете за успеха на домакините реализираха Батрович и Крум Стоянов.

Домакините започнаха добре срещата и удар на Даниел Младенов в 5-ата минута пробва мерника си, но не сполучи. Две минути по-късно дойде доста спорно съдийско решение, след като Гади беше спрян с флаг за засада, но такава реално нямаше.

Четири минути по-късно Бенга беше на голова позиция, но ударът му беше блокиран от бранител и топката излезе в корнер. 

Етър откри резултата в 28-ата минута като феноменален удар на Батрович матира Георгиев. Той взе топката почти от центъра на терена, напредна добре и не остави шансове на вратаря на Септември.

Септември създаде добра възможност да се върне в мача, след като Георги Русев стреля към Иванов, но имаше опция да даде пас на Гади, но не го направи.

През втората част Етър тръгна да търси втори гол, за да реши мача, и това се получи в 76-ата минута, когато при контаатака Крум Стоянов не остави шансове на Янко Георгиев и направи резултата 2:0.

Удари на Тилев и Стоичков от Септември не намериха целта при най-интересните положения пред вратата на Етър. В последните минути Септември опита да реализира поне почетен гол, но не сполучи.

Така след този успех Етър запази  7-ото си място с актив от 30 точки, на точка от Черно море. Септември е на 13-ото място с 14.

Ето и съставите на двата отбора:

Етър: Иванов, Василев, Мане, Батрович, Младенов, Скерлев, Стоянов, Колев, Гълъбов, Руменов, Боджадж

Септември: Георгиев, Галчев, Бенга, Чандъров, Русев, Стоичков, Стоянов, Байду, Гади, Николов, Алвеш

съдия: Георги Иванов