Футболистът на Септември София Борис Галчев коментира успеха над Пирин с 1:0, като изрази мнение, че „орлетата“ са надиграли столичани. Реализиралият единствения гол в мача на Националния стадион заяви още, че ако отборът на Септември е имал километраж в тази среща, е щял да го превърти. Галчев говори и за успеха на бившия му тим ЦСКА над Лудогорец, казвайки, че "червените" са победили въпреки съдиите.   

„Сега се говори лесно. Преди 4 кръга се говореше трудно, имахме 4 загуби, нямахме точки. Искам да благодаря на целия отбор, на всички, които ни подкрепят. Не са много хората, но са от сърце. Важни три точки срещу добър отбор. Пирин ни надигра, но ги излъгахме. Един гол, после имахме ситуации. Важна победа преди паузата“, започна Галчев, който бе откроен и за Играч на мача. 

„Спечелихме с гола, който отбелязахме. Пирин е много добър отбор. Навън играе добре, направиха хиксове на Лудогорец и  ЦСКА, трудно се играе срещу тях. Днес като че ли ни надиграха. Ако имахме километраж, щяхме да го превъртим днес“, добави Галчев.

„Когато ръководство, треньори и играчи вярват, заслугата не е само моя, тя е на всички. Като има двама футболисти, които много добре отнемат топката – в случая Сандански, Стоичков и Антони Иванов, на мен ми е силата да взимам топката и от втора позиция, засега нещата ми се получават. Дай Боже и напред да е така“, добави Галчев.

„Пред нас целта е оставане в А група. Колкото по-напред, толкова по-добре. Това е престиж. Дано догодина, независимо дали съм тук, отборът да играе още по-добре и дай Боже да се борим за шестицата“. 

Запитан за победата на ЦСКА над Лудогорец с 2:1, Галчев сподели: „Става интересно, правдата възтържествува, ЦСКА и против съдиите бие. Това не е за първи път. Вече седма година. Дай Боже да станат шампиони, пожелавам им го от сърце“.