Наставникът на Септември София Мариян Христов сподели, че на този етап не си е и помислял за евентуален бараж с тим от Втора лига.

Столичани спечелиха с 1:0 първия мач от финала за 11-о място срещу Дунав, а на 22 май предстои реваншът. Победителят ще си гарантира елитния статут и през новата кампания, а загубилият ще се бори за него срещу третия от втория ешелон.

„Беше важно за двата тима да вземaт преднина. Ние днес победихме. Добър отбор е Дунав, успешно се противопоставяше срещу нас, както и ние срещу тях. Накрая ги излъгахме и равният нямаше да е несправедлив. Какво да ги надхитрим? Ние просто вкарахме едно положенията ни, те не успяха. Победихме много съм щастлив, най-вече заради момчетата. Те тренират и чакат цяла година за този позитивен резултат. Какво да кажа. Това е футболът винаги има някой от губещата страна“, започна Христов пред DIEMA SPORT.

„Нашата тактика винаги е да се опитаме с оглед нашите възможности, да седим по-напред, да играем комбинативен футбол. Невинаги се получава. Съпeрниците се противпоставят, не сме някаква суперкласа. Опитваме се да играем футбол, колко успяване хората ще кажат. Мисля, че в немалко случаи ни се получават нещата“.

„И двата отбора се раздават. И двата тима искат да играят и напред, и в защита. Всички си изпълняват добре задълженията. Отиват напред, връщат се, затова има трудности след това като владеят топката, да направят, ако не могат бърза контра, после почти винаги и двата отбора са след центъра. Естествено, че когато са два мача, всеки предпочита да има шанс в реванша“.

„Стъпката е същата като преди мача. Имаме още един мач. Дунав е доста добър отбор, ще дойде, ще се хвърли и ще иска да победи. Тоя мач го забравяме. Все едно остава един мач“.

„Не ни върнаха топката, това провокира разправията. Всеки иска да побеждава, но е нужно да има феърплей. Нашият футболист му се схвана кракът, вратарят ни изкара топката. Треньорът бе казал на техния играч да я върне, но явно липса на комуникация. Този играч не е българоговорящ Предполагам това е проблемът и се надявам това да е, Иначе някак си не стават нещата“.

„Ние бяхме в доста добра форма, излязохме без загуба. Всеки мач играхме по-добре и по-добре. Играчите се чувстваха добре в този цикъл на игра, бяха добре подготвени, малко ни разстрои това, но при свършен факт не можем да кажем добре ли е, или не. Ако бяхме загубили, щяхме да кажем, че е лошо, сега като спечелихме е за добро. Така че… Те са футболисти, когато тренират пълноценно и съзнателно няма проблем от паузата“.

„Ние не сме отбор, който може да се брани. Имаме играчи, можещи да играят футбол. Както всеки мач, ще търсим победа. Ако имаме противник, който да ни натисне, ще се браним, но не искаме да се браним, искаме да играем футбол“.

„Ние сме колектив, всички трябва да искат да играят добре и да помагат. Който блесне, хората го оценяват“.

На питане за възможността Септември да играе бараж за оцеляване срещу третия във Втора лига, специалистът обясни: 

„Гледали сме Втора лига. Те имат цел да влязат в А група ние искаме да се спасим. Въобще не си го помислям на този етап. Ако се наложи, ще мислим“.