Вратарят на Септември София Янко Георгиев заяви, че целта на столичани остава да запазят елитния си статут, а всичко останало ще бъде бонус.

Стражът бе избран за Играч на мача след успеха над Локомотив Пловдив в 22-ия кръг на Първа лига с 2:0.

„Първо искам да благодаря за наградата. Според мен се видя и в предния мач – доста компактно седим на терена, линиите са близо и мисля, че това ни помага“, започна Георгиев.

Георгиев коментира и онази ситуация в 24-ата минута, когато след изстрел на Димитър Илиев, стражът трябваше са се намесва решаващо. Възникнаха коментари минала ли е топката голлинията.

„В интерес на истината и аз не разбрах дали съм извадил топката, но щом съдията не е свирил гол, значи топката не е минала голлинията. На почивката питай и страничния, той ми каза, че са го гледали и не е минала“.

„В интерес на истина се видя, че играхме доста добре в последните мачове. Дори последния контролен двубой с Иртиш играхме доста добре и ще излъжа, ако кажа, че не съм очаквал да играя по-добре през пролетта“.

„Има синхрон в отбрана. Добри футболисти са всички“

„Нашата цел си остава да се спасим, а всичко останало ще е бонус за нас“, каза още специалистът.

„Определено има промяна в настроението. Добър колектив сме. Всички сме добре настроени и това помага“, завърши Георгиев.