Вратарят на Септември Янко Георгиев съвсем заслужено получи наградата за Играч на мача с Локомотив Пловдив. Той хвана дузпа на Веселин Марчев и има голяма заслуга за победата, която осигури първото място на отбора в групата му във втората осмица.

"Беше изключително труден двубой, защото имахме много млади момчета в състава, но играхме добре и заслужено победихме. Говорихме си, че в този мач нямаме какво да губим, трябва да покажем най-доброто и го показахме", заяви вратарят пред DIEMA SPORT 2 и анализира ситуацията с дузпата.

"Стараят се много на тренировка тези момчета, показват го и в мачовете. Всичко е наред с мен, имаше съприкосновение. Не знам по принцип къде ще бие дузпата, само на интуиция разчитах и я спасих", сподели още той.

"Със сигурност тази победа ни дава увереност. Тоя мач просто е за младите момчета да придобият увереност и по-голямо самочувствие", добави вратарят и коментира конкуренцията с другия вратар Валентин Галев.

"Всеки се бори за мястото си, с Вальо Галев сме в страхотни отношения. Във всеки един отбор, в който има конкуренция, върви напред. Със сигурност се бутаме, всеки иска да играе. Страхотно ми звучи да сме седми, надявам се накрая всичко да приключи в наша полза", завърши Георгиев.