Черно море и Славия е вторият мач от неделната програма на кръга в Първа лига. Двата тима се изправят един срещу друг от 17:30 часа на "Тича" в битка, която има всички предпоставки да е много интересна.

Този мач можете да проследите в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. За вас ще го следим минута по минута на GONG.BG, а можете да го слушате и по честотите на Дарик радио.

За "моярците" ще липсва Андраде, но на линия са Емил Янчев и Мартин Костадинов. Нападателят Ради Василев пък е на прага на своя юбилеен 100-ен мач в родния елит и със сигурност мачът ще е по-специален за него.

При това срещу отбора, с който дебютира в елита - Славия. Първият му мач за белите бе на 21 август 2010 г. при победата с 2:0 над Пирин в Благоевград, като в онзи мач взе участие и Галин Иванов.

Иначе Черно море се разписа досега срещу всеки от софийските отбори в елита – вкара 2 гола на Левски, при това на "Герена" (2:2), и по веднъж срещу Септември (1:5), Витоша (1:0) и ЦСКА (1:3).

В последните два кръга попаденията за варненци бяха автоголове на техните съперници – първо Наско Милев (Витоша) за крайното 1:0, после Витаутас Черниаускас (ЦСКА) при загубата с 1:3 на „Армията”.

Колкото до Славия, това е първият тим през сезона в серия от 3 поредни нулеви ремита – срещу Лудогорец, Верея и Ботев Пд. За последно същото в Първа лига направи Витоша през март т.г. – последователно срещу Септември, Берое и Славия.

Интересно е, че един от едва трите гола в досегашната кариера на защитника на "белите" Александър Ем.Александров (вече 236 мача в елита) бе с екипа на Черно море точно във вратата на Славия – при 3:2 за варненци на „Тича” на 17 октомври 2010 г., като асистенцията тогава бе на Георги Илиев.

Легендата Георги Петков не е допуснал гол в мрежата си вече 360 минути (4 пълни мача), което е най-дългата вратарска серия през сезона и със сигурност в Славия има огромни очаквания към него за добро представяне на "Тича".