Новото попълнение на Септември София Кристофър Мадиангу бързо остави своя отпечатък, като стана Играч на мача при победата 1:0 над Берое, с която столичани откриха пролетния си дял в първа лига. Роденият в ДР Конго нападател заяви, че оттук нататък целта му ще бъде постоянно да подобрява играта си.

27-годиншият играч беше точен с хубав диагонален шут през първото полувреме, а защитата на септемврийци се оказа достатъчно солидна, за да стартира борещият се за оцеляването си тим с важен успех.

„Чувството е хубаво. Радвам се, точно затова съм футболист. Обичам да празнувам голове. Днес ще се насладим на резултата, а от утре се фокусираме върху следващия мач”, заяви Мадиангу, който разполага и с германски паспорт.

„Доста бързо свикнах с обстановката. Всички момчета са страхотни. Треньорът ми каза точно какво иска от мен. Всички много ми помогнаха по време на подготвителния лагер.”

„Искаме да прогресираме във всеки мач, във всяка тренировка. Важното за мен е да се развивам постоянно. Това е нещо, което можеш да контролираш. Оттам нататък е трудно да отгатнеш как ще се наредят нещата”, допълни Мадиангу.