Едната половина от треньорския дует начело на Септември София – Мариян Христов определено беше в настроение след втория пореден успех на отбора през пролетния дял на Първа лига. След 2:0 над Локомотив Пловдив бившият национал на няколко пъти наблегна върху тоталното себераздаване на своите момчета под тепетата.

„Били сме по-добри? По-добри? Добре стояхме, както и в предния мач, както и по принцип изискваме - всеки да си върши работата. Имаше много тичане от нашия отбор. Ако не го правим, ще ни бъде трудно. Имаше някои обстоятелства, поради които им казвам на момчетата „евала”. Мисля, че победихме по правилен начин”, каза Христов пред DIEMA SPORT.

„След края на мача ако сме с един гол повече от противника, винаги ще съм доволен.”

„Не обичам да правя прогнози. Абсолютно всички тимове са направили правилна подготовка. Има мачове, в които на теб ти спори повече от съперника. Може и това да е причината за победата днес. Имахме дребни пропуски, но се справихме. Не всичко беше перфектно, но от това тичане, което направихме днес, съм много доволен.”

„Основното беше да сме от страната на победителите. Дишаме спокойно, както и преди тези две поредни победи. Треньорите опитваме през седмицата да подготвим играчите, но те са тези, които излизат и печелят мачовете.”

„Благоевградската връзка в защитата (в лицето на Стилиян Николов и Александър Башлиев –б.р.)? Македонците са здрави момчета всичките. Кой не иска македонец в отбора си? Ние имаме повече вече, така че браво. Не е обаче само това. Имаше движение от халфовете и нападателите ни. Такова тичане днес – евала!”

„Всички отбори у нас имат добри български играчи, въпросът е да се пускат. В по-добрите отбори е може би по-трудно, защото там имат по-високи цели. В цяла България има добри играчи, а при нас също са добри.”

„Какво се е променило при нас ли? Пак си се казваме Септември, едни си тръгват, други – идват. Докато сме ние тук, ще се наслаждавам. Не спирам да повтарям, че е едно удоволствие цяла седмица да излизаш за тренировки между тези млади хора, както да изпитваш тръпката преди официален мач”, добави Христов.

През уикенда в следващия 23-и кръг Септември посреща Витоша Бистрица.