Левски излезе на върха на класирането на Първа лига, макар и преди изиграването на останалите мачове от 5-ия кръг, след победата над Септември на "Герена". "Сините" стигнаха до успеха с 2:0 и това им позволи да оглавят таблицата преди дербито между Лудогорец и ЦСКА. 

Момчетата на Славиша Стоянович изковаха успеха с убедителна игра, но трябва да се отбележи и че съперникът им не се беше затворил, както правят много отбори на този стадион. Това направи мача много интересен и с положения и пред двете врати.

Давиде Мариани и Станислав Костов реализираха два от шансовете за домакините, докато септемврийци пропиляха всичките си шансове и това съвсем логично подпечата "синия" успех. А Славиша Стоянович тръгва със серия от три успеха в първите си три мача начело на Левски. 

ИГРАЧ НА МАЧА: МИЛОШ ЦВЕТКОВИЧ (ЛЕВСКИ)

Стоянович: Няма нищо лесно, трябват още нови хора

Митов: Левски ни вкара елементарни голове

Двата тима не се бавеха с проучване в началото на мача и наложиха хубаво за българския футбол темпо. Левскарите бяха по-активни в началните минути, като Жерсон Кабрал не спираше да прави пробиви, но нямаше кой да ги завърши. 

Именно холандецът създаде и най-чистата ситуация в началото, като това се случи в 8-та минута. Пореден негов пробив в наказателното поле завърши с пас към непокрития Станислав Иванов около точката на дузпата, но ударът на младока беше слаб и излезе в аут, макар и на сантиметри от гредата. 

Септемврийци, които започнаха малко тромаво, постепенно набраха инерция и съвсем не бяха със свален гард в този мач, напротив. В 13-та минута дойде и първият им удар в мача, но Борис Галчев от 30 метра не можа да намери вратата. 

Само три по-късно дойде и най-големият пропуск за момента и той беше от страна на Септември. Здравко Димитров направи страхотен самостоятелен пробив и финтира Холмар Ейолфсон в наказателното поле, за да се озове сам срещу Мартин Полачек.Ударът му обаче беше избит от словака. 

В тези минути Левски държеше топката, но хубавите положения бяха за символичните гости. И в 21-та минута шанс се откри и пред Крис Гади при една страхотна бърза контра, но изстрелът му от границата на наказателното поле мина пак в аут. 

И тези пропуснати с лека ръка ситуации бяха наказани от "сините" в 23-та минута. Тогава Милош Цветкович по невероятен начин с един пас изведе Жерсон Кабрал зад защитата и на скорост в наказателното поле. Холандецът намери непокрития Давиде Мариани на точката на дузпата и той с перфектен изстрел преодоля Галев за 1:0. 

В тези минути домакините налитаха и пропускаха положения, като Станислав Костов се изяви с неточния си мерник. Но той се реабилитира в 29-та минута. Тогава Габриел Обертан намери Давиде Мариани на 25 метра от вратата, той стреля силно, а Валентин Галев се намеси твърде зле и не улови топката, а я плесна. Костов дебнеше и вкара за 2:0. 

До почивката имаше още интересни ситуации. В 41-та минута Септември направи най-големия си пропуск. Крис Гади нахлу в наказателното поле и намери непокрития Александру Бенга на 5-6 метра от вратата. Ударът на румънеца беше избит от Полачек, но после имаше две добавки от Асен Чандъров и Гади, при които защитата изби. 

В самия край на полувремето и Аймен Белаид изпусна с глава да се разпише след изпълнение на корнер и в крайна сметка почивката дойде при два чисти гола аванс за домакините на "Герена". 

През втората част темпото поспадна, а левскарите уверено държаха преднината си и се задоволиха с това да не дават абсолютно никакви шансове на съперника да търси попадение, с което да се върне в мача. 

На свой ред домакините търсеха и още попадения, за да зарадват феновете си. В 52-та минута Габриел Обертан направи двойно подаване със Станислав Костов и излезе сам срещу вратаря, но настъпи топката и я прати в аут. 

Само пет минути след това нов пропуск направи Станислав Иванов. Милош Цветкович със страхотен пробив отдясно нахлу до наказателното поле и пусна успоредно на голлинията за младока, но той прати топката в аут. 

Септемврийци търсеха начин да пробият "синята" защита, но нямаха никакъв шанс за това. За сметка на това, левскарите не спираха да търсят гола. И стигнаха до такъв в 69-та минута, но той логично беше отменен. 

Във въпросната ситуация Обертан направи поредния си много силен пробив и стигна почти до аутлинията, когато намери във вратарското поле Жерсон Кабрал, при това абсолютно непокрит. Но холандецът игра с ръка, преди да прати топката в мрежата и затова голът беше отменен. 

До края на мача темпото спадна драстично и интересните ситуации секнаха. Левскарите търсеха още поне едно попадение, но бяха твърде разконцентрирани пред гола и ударите им не затрудниха Галев. А Септември не сътвори абсолютно нищо в предни позиции. 

Така Левски завоюва трета поредна победа и четвърта от петте мача от началото на сезона от Първа лига и излезе временно на върха в класирането. Септември остава с четири точки и е в долната половина на таблицата. 

Ето и съставите на двата тима: 

Левски: Мартин Полачек, Иван Горанов, Аймен Белаид, Холмар Ейолфсон, Милош Цветкович, Станислав Иванов, Хали Тиам, Давиде Мариани, Габриел Обертан, Жерсон Кабрал, Станислав Костов;

Резерви: Божидар Митрев, Ивайло Найденов, Серджиу Буш, Ривалдиньо, Филипе Нашименто, Илия Юруков, Атанас Кабов;

Септември: Валентин Галев, Борис Галчев, Александру Бенга, Александър Георгиев, Асен Чандъров, Здравко Димитров, Ишмаел Байду, Крис Гади, Аласан Диаби, Фабиано Алвес, Георги Стоичков;

Резерви: Янко Георгиев, Георги Русев, Васил Добрев, Димитър Костадинов, Иван Стоянов, Иван Тилев, Мирослав Будинов.