Старши треньорът на Септември София Николай Митов поздрави момчетата си за победата с 2:0 над Верея в 26-ия кръг на Първа лига и ги предупреди, че истинското първенство за тях започва сега, след разделянето на челна шестица и втора осмица, където ще се борят септемврийци.

„Важно е, че победихме. Взехме три точки. Не съм доволен от първото полувреме, но от второто - да. Имаше движение, въображение в играта ни”, коментира Митов.

„През първото играхме по-мудно, не търсехме толкова топката. Имахме ситуация да вкараме в началото. Ако беше влязла, щеше да е различно, но това не ни оправдава. Нормално е да изчистваме тези неща. Този тим се гради от 5-6 месеца. Дойдоха нови играчи през зимата, все още се напасваме един към друг. Не надграждаме, сега изграждаме този тим. Когато завършим този процес, ще изглеждаме по съвсем различен начин.”

„Трябва срещу всеки един отбор да сме на 100 процента. Не сме Реал Мадрид, че да си позволяваме друго. Видяхте, миналата седмица срещу последния (Витоша Бистрица – б.р.) направихме равен. Футболистите го знаят – ако не сме на 100 процента, ще имаме проблеми.”

„Може и това да стане, ще има мачове, в които ще могат да играят и двамата. И от Будинов, и от Тошев съм доволен в тренировките. Раздават се на 100 процента, показват го и в мачовете. Днес Миро игра титуляр, отбеляза гол, Тошев влезе и също вкара. Има конкуренция, което е добре за отбора.”

„Въобще не си правим сметки. Това казах и на момчетата преди мача: „Излизаме за победа”. Ще изчакаме всички мачове да се изиграят, после ще видим в коя група ще попаднем. Сега започва трудното.”

„Доволен съм от постигнатото. Имаме 9 победи, направихме доста точки. Слушах и доста коментари, четях медиите през цялото време, не се очакваше това от Септември. За мен сега започва първенството.”

Естествено, Митов коментира лаконично и голямото дерби на последния кръг от редовния сезон.

„ЦСКА-Левски? Не трябва да коментирам, защото съм треньор на Септември. Като фен пожелавам успех на Левски”, завърши Митов.