Старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров призна, че двубоят срещу Септември е бил доста труден, въпреки победата с 2:0. Успехът за „канарчетата“ не дойде никак леко, като попаденията за домакините дойдоха в последните няколко минути.

„Доста труден двубой, тъй като Септември играше доста компактно в защита. През първата част не успяхме да създаем почти нищо. През второто полувреме нещата се промениха леко. Успяхме да създадем някои ситуации след флангови атаки.  Най-важното в днешната среща беше търпението, знаехме, че ще дойде моментът, в който да отбележим гол и видяхте се получи“, сподели Киров.

„Днес на резервната скамейка не разполагах с офназивни играчи. Васко Шопов вчера също получи травма на тренировка, но след добре свършената работа на лекарския щаб и инжекцията на полувремето, той се вклучи и успя да отбележи“, каза още той.

„Ние разчитаме на нашите юноши. Влизат постоянно да помагат при мъжете. Радвам се, дано този гол му вдъхне самочувствие, но дано не се главозамае, имаме много такива примери“, сподели още Киров.