Отборът на Ботев Враца продължава да жъне успехи, при това гръмки. Тимът на Сашо Ангелов записа четвърта поредна победа в шампионата, след като победи с гръмкото 4:1 Септември София. Срещата от 17-ия кръг на Първа лига се игра на стадион „Христо Ботев“.

Въпреки студеното време и снега, който повлия на качеството на терена, двата тима направиха атрактивен двубой с много голове и дори два червени картона, заради емоционалния заряд.

Попаденията за успеха реализираха Валери Божинов, Даниел Генов, Емил Стоев, а Дарко Глишик си вкара автогол. Крис Гади се разписа за столичани.

След звучния успех на Левски с 3:1 на „Герена“ преди седмица, Ботев Враца мина през един от затъващите отбори в елита – Септември, който се намира на предпоследната позиция с едва 10 точки. „Зелените“ се изкачиха до 7-о място с 24 пункта, колкото имат още Черно море и Етър Велико Търново. С този успешен рейд отборът на Сашо Ангелов започна да гледа по-уверено към Топ 6.

Даниел Генов е Играч на мача Ботев - Септември

Сашо Ангелов: Божинов е тук да вдигне духа

Мариян Христов: Това беше един от най-слабите мачове на Ботев Враца

Симпатичен фен показа умения със снежни топки

Още в 3-ата минута на мача въпреки първоначалния натиск на домакините, Септември София стигна до опасна ситуация. Гредата спаси домакините след много добър удар от границата на наказателното поле от страна на Фабиано Алвеш.

В средата на частта обаче, само за две минути „зелените“ се оказаха с два гола преднина. В 26-ата натискът даде резултат. След бърза атака отляво, Даниел Генов центрира, а оставеният непокрит Валери Божинов засече от точката на дузпата за 1:0. 

Само 120 секунди по-късно столичани видяха за втори път топката оплетена в мрежата си, този път в резултат на автогол. Вратарят на Септември Красимир Костов изпрати топката далеч напред, първоначално тя не бе овладяна, след това двамата защитници на гостите Александру Бенга и Дарко Глишик не се разбраха при натиска на Юлиан Ненов, кълбото се отби за последно в македонеца, стражът Янко Георгиев не успя да я догони и след груповата грешка в защита влезе в мрежата за 2:0.

В края на първото полувреме гостите все пак върнаха едно попадение. Септември намали резултата на 1:2. Асен Чандъров майсторски прехвърли защитник, Крис Гади овладя и по чудесен начин, от въздуха, стреля от ъгъла на наказателното поле за 2:1.

На полувремето Сашо Ангелов се наложи да направи една смяна, звездата на тима му Валери Божинов напуска за сметка на Валери Домовчийски. Атакуващата мощ на тима обаче не спадна ни най-малко.

Домакините продължиха да търсят повече попадението. Именно това се случи в 56-ата минута. Даниел Генов овладя топката и отдалеч я прати първо в страничната греда, а след това тя се оплете за 3:1.

Разбира се, за да бъдат зрителите задоволени от всеки аспект на играта, трябваше да има и напрежение. В 63-ата минута двата тима останаха с човек по-малко след червени картони за Йордан Апостолов и Асен Чандъров. Причината бе съприкосновение между двамата, което премина рамките на нормалното. Първоначално играчът на Ботев пръв блъсна с ръка съперника си, при изправянето от терена и двамата се спречкаха, глава в глава, поради което бяха изпратени в съблекалнята.

В 78-ата минута Емил Стоев направи резултата 4:1. След чудесна атака отдясно по нападението, топката беше центрирана от Андреас Васев, Валери Домовчийски опита удар, вратарят Георгиев изби, но топката попадна в Емил Стоев, който отблизо стреля за крайното 4:1.

Ботев Враца - Септември София 4:1

Ботев Враца: Красимир Костов, Андреас Васев, Валери Божинов, Венцислав Керчев, Георги Вълчев, Даниел Генов, Емил Стоев, Илия Миланов, Йордан Апостолов, Мариян Иванов, Юлиан Ненов.

Септември София: Янко Георгиев, Борис Галчев, Александру Бенга, Асен Чандъров, Дарко Глишик, Здравко Димитров, Иван Стоянов, Ишмаел Байду, Крис Гади, Стилиян Николов, Фабиано Алвеш.

Стадион: Христо Ботев, Враца

Съдия: Никола Попов