Отборът на Септември София утре рано сутрин заминава за турския курорт Белек, където ще проведе своя зимен лагер. Треньорският дует между Христо Арангелов и Мариян Христов ще попълни групата с много млади момчета, някои от тях родени през 2002 годината.

Двама от основните футболисти на септемврийци – опорният халф Яя Меледже и крилото Ишмаел Байду няма да пътуват със своите съотборници. Двамата ще се присъединят към тима направо на турска земя. Байду, за когото към края на миналата година се заговори, че представлява трансферна цел на ЦСКА, има визови проблеми, като именно те са продиктували решението 20-годишният ганаец да се забави.

Появилите се в някои медии информации, че Саид Ибраимов ще помага с подготовката на Септември не отговарят на истината. Истината е, че Ибраимов просто е в много добри отношения с президента на клуба Румен Чандъров и по никакъв начин помощник-треньорът в Астана няма да се намесва в тренировките.

В Белек Септември ще изиграе 7 проверки, като се търси съперник единствено за последната от тях, която е предвидена за 7 февруари. Останалите са както следва:

20.01.2019 - Септември София - Актобе (Казахстан)
24.01.2019 - Септември София - Карпати Лвов (Украйна)
26.01.2019 - Септември София - Зира (Азербайджан)
31.01.2019 - Септември София - Ружомберок (Словакия)
03.02.2019 - Септември София - Бате Борисов (Беларус)
06.02.2019 - Септември София - Чихура (Грузия)