Септември София и Дунав Русе завършиха 1:1 в двубой от 31-ия кръг на Първа лига, втора осмица, група Б. 

Още в 5-ата минута на срещата, Димитров центрира към наказателното поле на Дунав, а в опита си да изчисти топката Мартин Ковачев си я заби във вратата. Четири минути по-късно Дунав се върна в играта с изравнителен гол. Фирцулеску центрира отляво към наказателното поле на Септември, а в опита си да изчисти топката Дюлгеров си отбеляза автогол.

В 20-ата минута на срещата Мандиангу получи отличен пас от Галчев избяга на защитниците на гостите, но не съумя да вкара топката във вратата, след като тя мина встрани от вратата. Десет минути по-късно Инкоом застана на пътя на топката при удар на Чандъров по посока вратата на Дунав. В 36-ата минута и Сахити пропусна от изгодна ситуация.

До почивката Чандъров и Галчев пропуснаха да изведат отбора си напред в резултата.

В 47-ата минута Здравко Димитров намери добре Мандиангу, но той си пусна дълго топката и не успя да реализира, като бранител изчисти кълбото. В следващата минута Димов стреля неточно.

В 62-ата минута и Фирцулеску пробва мерника си, но не сполучи. В следващите минути Галчев, Здравко Димитров и Чандъров отправиха опасни удари към вратата на Макенджиев, но той беше на висота.

Попадийн и Ахмедов са пострадали от хранително натравяне в четвъртък вечер, и затова единият не попадна дори в групата за двубоя, а Ахмедов остана на скамейката, но се появи в игра след почивката. В добавеното време Тилев пропусна да донесе 3-те точки на домакините, като негов удар с глава мина на сантиметри от гредата.

В крайна сметка двата тима си поделиха по 1 точка и остават съответно 3-ти и 4-ти в класирането. Септември е с 30 точки, а Дунав има 29. В последния кръг русенци играят със Славия като домакин, а Септември е гост на Локомотив Пловдив.

Септември - Дунав 1:1

голмайстори: 1:0 Ковачев (5-автогол), 1:1 Дюлгеров (9-автогол)

Ето и съставите на двата отбора:

Септември: Георгиев, Бенга, Дюлгеров, Чандъров, Галчев, Стоичков, Глишик, Димитров, Мандианго, Сахити, Алвеш

Дунав: Макенджиев, Динков, Ковачев, Патев, Васев, Димов, Станоев, Инкоом, Фирцулеску, Ковачев, Иса

съдия: Станислав Тодоров