Не са много въпросителните във Втората осмица на класирането, но за два отбора ситуацията е коренно различна. Септември и Дунав са разделени само от точка в битката за третото място в Група „Б“ преди сблъсъка помежду им на Националния стадион „Васил Левски“.

Евентуален успех ще гарантира на домакините третата позиция в крайното класиране кръг преди края и доста по-приемлив съперник на старта на плейфоите за оцеляване – последният в Група „А“ Верея, който е без успех от повече от 13 месеца и понастоящем разчитащ почти изцяло на юноши.

„Всеки мач излизаме за победа. Ако играем, както искаме, мисля, че няма да имаме проблеми. Целта ни е победа във всеки следващ мач. Следващата ни среща е с Дунав. Искаме да спечелим и да минем пред тях в класирането“, казва Мариян Христов.

Амбициите на Дунав са също да се изправи срещу Верея и победата е без алтернатива за „драконите“, макар и те да имат предимство в преките битки дотук със Септември. При евентуално равенство на Националния стадион, разликата между двата отбора ще се запази, но русенци ще трябва да се надяват, от една страна, на победа у дома срещу Славия, а от друга – на грешна стъпка на Септември в Пловдив срещу Локомотив.

„Мисля, че с това самочувствие, което натрупват футболистите, създава спокойствие и увереност. Мисля, че по-добре ще играем занапред, Верея си Верея. Не ни бърка с кой ще играем – дали ще е с Верея и със Септември, или със Септември и Витоша, мисля, че няма да имаме проблеми“, коментира Людмил Киров.

В момента и двата тима се намират в най-добрите си шампионатни серии от началото на сезона. Столичани са без поражение в последните си 4 двубоя в Първа лига и взеха 8 от 12 възможни точки в този период. Дунав пък е без загуба в последните си пет срещи в първенството, печелейки последните две от тях, в които „драконите“ реализираха 7 попадения.

И в двата лагера има проблеми в дефанзивен план, свързани с травмирани футболисти. Опитните Александър Башлиев и Стилиян Николов са извън сметките за Септември, докато предводителят на Дунав Людмил Киров не може да разчита на получилия разтежение Илия Мунин.

Добрата новина за русенци обаче е завръщането на изключително важния халф Красимир Станоев, който изтърпя наказанието си.

Обрат през второто полувреме донесе на Септември пълния комплект от точки в предишния мач срещу Дунав в София. Тогава Борислав Балджийски изведе „драконите“ напред, но след почивката Стилиян Николов и Крис Гади бяха точни, а русенци завършиха с човек по-малко след изгонването на Божидар Васев. Подобен развой и сега ще гарантира третото място на Септември, но Дунав е във възход, а битката обещава да бъде взривоопасна.

Срещата между Септември и Дунав е на 26 април от 16:00 часа и ще може да бъде следена с Gong.bg, NOVA SPORT и по Дарик радио.


Още може да видите в специалния репортаж на предаването нa DIEMA SPORT - "Преди кръга".