Отборите на Септември и Дунав Русе излизат в една от най-важните си битки през сезона. Двата тима ще стартират в 20.00 часа на Националния стадион „Васил Левски” реванша от плейофа за оставане. В битката за 11-о място на Първа лига предимство има Септември, който победи с 1:0 своя съперник в началото на седмицата.

Крайният победител от двете срещи ще остане в елита на България, а загубилият ще играе бараж за място в Първа лига срещу Монтана или Арда Кърджали.

Битката ще можете да гледате по DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и минута по минута в GONG.BG.

Домакините от София отново ще разчитат на Кристофър Мандиангу. Зимното попълнение на Септември вкара 6 от всички 15 гола на септемврийци през календарната 2019 г., като два от тях бяха срещу дунавци в Русе – при 2:2 на 8 април т.г. и за 1:0 н първия финален двубой за 11-ото място.

В допълнителен стимул за Септември е и фактът, че последната загуба у дома на тима бе на 10 март т.г. – 1:2 срещу Славия, след това столичани записаха 2 победи и едно равенство на свой терен, като ремито бе срещу Дунав (1:1 на 26 април).

При неуспех срещу септемврийци Дунав ще повтори миналогодишното си класиране в Първа лига – 12-о място, когато остана в елита благодарение на победа с 2:1 в баража срещу Царско село.

В предишните си 5 мача в първенството тимът от Русе вкара едва 2 гола, като в 3 от двубоите не успя да се разпише. Септемврийци пък постигнаха 8 попадения в последните си 5 срещи.

Срещата е поверена на главния рефер Николай Йорданов.