Отборът на Септември приема Дунав в мач от 31-ия кръг на група Б на Втората осмица в Първа лига.

Срещата е по-късно днес от 16:00 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

Можете да следите развитието на мача минута по минута GONG.BG.

Също така можете да гледате пряко двубоя по телевизия NOVA SPORT и да слушате развитието му по Дарик радио.

В предходния кръг Септември надви Славия с 3:2, докато русенци записаха успех над Локо Пд с 2:0.

В класирането на Група Б софиянци са трети с 29 точки, докато Дунав е четвърти с точка по-малко. Ако русенци победят, ще изместят столичани, което ще им гарантира по-приемлив съперник в плейофите за оцеляване – Верея. Лидери в тази група са Локомотив Пловдив и Славия, които имат съответно 37 и 35 точки.

За първи път през сезона Септември е в серия от 4 срещи без загуба, а у дома тимът на Мариян Христов има 6 победи и само едно поражение в последните 9 мача.

За домакинството на „драконите“ Христов няма да може да разчита на контузените Александър Башлиев, Стилиян Николов и Матео Стаматов. На линия след лечение на травма ще бъде Иван Тилев. В редиците на Дунав, който за първи път през кампанията е непобеден в 5 поредни срещи, с травма е Илия Мунин, а след наказание се завръща Краси Станоев.

Главен съдия на мача ще бъде Станислав Тодоров.

Представяме ви още любопитни факти преди срещата:

Септември

- няма загуба в плейофната фаза на първенството, след като завърши редовния сезон с 3 поредни загуби – 2 равенства, последвани от 2 победи. Русенци обаче са без поражение от още по-отдавна – в последните 5 кръга имат 3 ремита и 2 победи.

- Борис Галчев записа по една асистенция във всеки от последните 3 кръга срещу останалите съперници в групата във втората осмица – Дунав, Локо Пд и Славия.

- победа в директния сблъсък с Дунав ще гарантира на септемврийци мачове с абсолютния аутсайдер Верея в полуфиналите за 11-14 място, а русенци ще срещнат Витоша.

Дунав

- успя да се разпише във всеки от последните си 7 шампионатни двубоя, което е най-добрата резултатна серия на тима от периода август-ноември 2018 г. когато вкара поне по гол в 9 последователни срещи.

- защитникът Петър Патев е пред юбилейния си стотен мач в Първа лига. Дебютът му в елита бе за бургаския Нефтохимик на 29 септември 2013 г. при домакинската загуба от Локо Сф с 0:2.

- в миналия кръг срещу Локо Пд Исмаил Иса удължи на 4 серията си от мачове, в които взима пряко участие в поне един гол – в този период има 3 попадения и 3 асистенции.

Баланс

В Първа лига: 11 мача, 5 победи за Септември, 1 равенство, 5 победи за Дунав, голова разлика 15-14 за Дунав.

Септември като домакин: 5 мача, 3 победи за Септември, 2 победи за Дунав, голова разлика 6-6.